Matka kohti omia unelmia (artikkelivinkki!)

Helou 🙂 Millainen juhannus teillä on ollut? Meillä on ollut ihana: ystäviä, perhettä, hyvää ruokaa ja herkkuja, saunomista ja ulkoilua, tosin vähän töitäkin. Juhannuksen päätämme laivailuun oman perheen ja Mummon kanssa, mikä mahtava päätös kivalle juhannukselle 🙂 ! Puuhamaata mietimme, mutta skippasimme sen kuitenkin myöhäisemmälle ajankohdalle.

Tänään tulin jakamaan teille lisälukemista. Jos te olette joskus unelmoineet, niin siinä tapauksessa kannattaa lukaista tämä Täysii-sivulle kirjoittamani teksti. Tekstissä jaan mietteitä omista unelmista sekä yleisempääkin pohdintaa. Artikkeliin pääset tästä: KLIK!

Ihanaa juhannuksen jatkoa kaikille!

// Emmi

Jos tahdot apua muutosten toteuttamiseen, tsekkaa tämä!

Miltä elämäsi vaikuttaa juuri nyt? Onko kenties mielessäsi muutoksia? Pelottaako uuteen hyppääminen? Mitkä kaikki asiat vaikuttavat muutosten toteutumiseen? Mitä sinä voisit itse tehdä enemmän, paremmin tai eri tavalla?

Linkkaan tähän tekstini Täysii-sivustolta. Teksti käsittelee juurikin näitä kaikkia asioita muutoksiin liittyen. Jos siis tahdot lisämotivointia ja/tai lisätietoa muutosten toteuttamisesta, niin käypä lukaisemassa! 🙂

Tekstin löydät TÄÄLTÄ.

//Emmi

Allergialasten vanhemmat – tsekatkaa tämä tapahtuma!

Kaksi järjestöä ovat minulle erityisen tärkeitä: Refluksilapset ry ja Allergialapset ry. Osaattekin varmasti jo arvata, miksi… Kun seitsemän vuotta sitten minusta tuli refluksikko-allergikkolapsen äiti, internetin ihmeellinen maailma ohjasi minut aika nopeasti facebookin ryhmiin, joissa sai kysellä ihan mitä tahansa, purnuttaa vaikeasta arjesta ja haalia rutkasti lisäinformaatiota. ISO peukku refluksilasten ja allergialasten facebook-ryhmille siis! Listaan postauksen loppuun suorat linkit sekä nettisivuille että facebook-sivuille ja -ryhmiin.

Nyt, kun vaikeimmat vuodet ovat takanapäin, olen autellut vapaaehtoisena molemmissa järjestöissä. Aikaa ei liikene hallitushommiin, mutta sen näille järjestöille koen olevani velkaa, että muutamia kertoja vuodessa edustan heitä eri tapahtumissa ja toimin allergiatukiäitinä ja olen valmis kirjoitusten avulla jakamaan tietoani ja kokemuksiani. Nyt olisi aika ihana tapahtuma tulossa lauantaina, ja siitä tulinkin teille kertomaan. Tapahtuma näyttää seuraavalta:

Vaikuttaa siis aika kivalta, eikö? Tiina Tuomela on aina ihan mahtava puhuja, hän on ollut monta vuotta meidän luottoallergologimme, – ihana, osaava ja sympaattinen lääkäri! Annukka Moilasen ammattitaidosta olen puskaradion kautta kuullut pelkkää hyvää ja tutustuttuani Annukkaan voin uskoa noihin sanoihin täysin 🙂 Ja hei, aika kätevää, että tuolla tapahtumassa voi tutustua myös Biomedin tuotteisiin, heidän tuotteensa kun ovat niin puhtaita, niin ne sopivat monelle vaikeasti allergisellekin!

Minä todennäköisesti olen koko päivän tuolla vauvan kanssa ja osallistun Tiina Rytkösen vauvahierontakurssillekin.  🙂 Tulkaa tekin mukaan tähän kivaan päivään, tapahtuma on siis ilmainen! Ja jos tulette, niin tulkaa moikkamaan meitä 🙂

Linkkejä:

Allergialapset ry

Refluksilapset ry

Allergialapset ry facebook-sivut

Refluksilapset ry facebook-sivut

Refluksilapset ry facebook-ryhmä

Refluksilapset ry (isommat lapset) facebook-ryhmä

Allergialapset vertaistukiryhmä facebookissa

Toivottavasti näistä linkeistä on hyötyä teille!

// Emmi

 

Mennään Täysii!

Tiedättekö mitä odotan tosi paljon? Lauantaita kahden viikon päästä (25.11), meinaan silloin on Täysii-seminaari! Oletteko te kuulleet kyseisestä, jo kuudetta kertaa järjestettävästä, semmasta? Minä olen kuullut, ja siitä haaveillut, mutta nyt vasta pääsen ekaa kertaa sen kokemaan – ja aloitan mukavasti backstagelta, sillä – miten siistiä! – olen päässyt Täysii-tiimin jäseneksi ja olen tuolloin töissä tuolla Tampere-talolla!

Täysii-seminaarissa on joka vuosi uusi teema ja uudet puhujat. Tänä vuonna teemana on Intohimo! Haluatko kuulla innostavia tarinoita oman intohimon toteuttamisesta? Etsitkö vielä omaa intohimoasi jollakin elämäsi osa-alueella? Kaipaatko sitä viimeistä töytäisyä kohti oman intohimosi toteuttamista? Tahdotko osaksi innostavaa ilmapiiriä, jossa jaetaan parhaat keinot, vinkit ja välineet intohimojen käytäntöön valjastamiseen? Olisiko halua verkostoitua samanhenkisten ihmisten kanssa? Tule Täysii-seminaariin mukaan, sinne saa vielä lippuja!

Tänä(kin) vuonna puhujalista on vaikuttava, mukana ovat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes “Hatsolo” Hattunen, Jutta Gustafsberg & Juha Rouvinen, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko sekä Tony Dunderfelt.

Seminaarin puhujista odotan tosi monia: Aira Samulin nyt on varmaan jokaisen naisen ikäidoli – kiva päästä kuuntelemaan hänen puheenvuoroaan. Jutta Gustafsberg & Juha Rouvinen kiinnostavat, sillä he puhuvat pariskuntana mielenkiintoisesta asiasta. Sanna Wikström on upea kirjoittaja ja intohimoisesti luotsannut ihailemaani Hidasta Elämää-sivustoa. Tomi Kokko on kuulemani mukaan mahtava puhuja, ja toki hänen terveys/hyvinvointijuttunsa ovat iskeneet minuun sisällöltään jo hänen ensimmäisistä teksteistä lähtien. Tony Dunderfelt – viisas mies, jota kuuntelee aina vaan tosi mielellään. Tässäpä siis minun suosikkini puhujista  🙂 Kenen puheenvuoron sinä tahtoisit kuulla?

Täysii-seminaarista voit lukea lisää täältä.

// Emmi

Rankkasadepäivä + Särkänniemi = epäonnistunut kesäpäivä?

Olen tässä kesän mittaan heitellyt
muutamia meidän perheen mieleen olevia menovinkkejä tänne
blogiinkin, ja tässä tulisi tämän kesän vika: Särkänniemi!
Miksi haluan vinkata Särkänniemestä? Siksi, koska yleinen kuva
pelkkänä huvipuistopaikkana (ja entisenä delfiinien pitopaikkana)
on väärä. Tekemistä tuolta löytyy siis hurjasti yhdelle
päivälle!
Meidän Särkkispäiväksi valikoitui
sateinen lauantai. Varustauduimme siis varavaattein, sadevaattein ja
sateenvarjoin päivään. Päätimme katsastaa ensimmäiseksi
Särkänniemen sisäosuudet, ja sitten märätä itsemme vasta päivän
loppupuolella.
Aloitimme akvaario-otusten ihmettelyllä. Lemppariksi nousi ehdottomasti sähköankerias, jonka
luona tönötimme hetken jos toisenkin. Kun sähköankerias töräytti
sähköä veteen, salamasimulaattori jyrisi akvaarion yllä. Se oli
pojista jännää! Toki myös kaikki muutkin erikokoiset ja eriväriset
kalat saivat ihmetystä osakseen. Pojat ovat jo sen verran isoja,
että he kyselevät kalojen nimiä, alkuperäisiä asuinpaikkoja ja ominaisuuksia – eli tämmöiset
retket ovat itsellekin jo oppimista sinällään, kun saa lukea
kuvaustekstejä kaloista ääneen.
Akvaarion jälkeen suuntasimme
korkealle – Näsinneulaan meinaan. Minua huippasi eniten, poikia ei
yhtään. Siellä ihmeteltiin loppumatonta järveä ja teollisuusaluetta ja
yritettiin bongata tuttuja rakennuksia. Kaupunkinäkymän jälkeen
lähdimme viimeiselle sisäosuudelle: kohti
planetaarioesityksiä. Minun yllätyksekseni pojat halusivat ja jaksoivat katsoa kaikki kolme esitystä. Ja olivathan ne hyvin tehtyjä, mielenkiintoisia sekä opettavaisia. Lyhytelokuvien nimet olivat Me muukalaiset, Raivoisa Maailmakaikkeus sekä Puiden elämä. Kaikkiin elokuviin päästetään jo kolmivuotiaat, joten me kokeilimme onneamme – ja onnistuihan se katsominen, kun oli niin jännät, koko katon kattavat näytökset!
Planetaarion jälkeen Minimullistaja muisti Koiramäen olemassaolon, ja heittäytyi lattialle haukkumaan ja haistelemaan. Päätimme siis yhteistuumin suunnata vertaisten joukkoon. Koiramäki, eli Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuva maatilamainen paikka, on suht pieni kooltaan, joten siellä ei ehkä ihan koko päivää saa kulumaan. Me taisimme viettää pari kolme tuntia siellä. Koiramäessä saa muun muassa katsella ja rapsutella (luvan kanssa!) kotieläimiä, jutustella Koiramäen väen kanssa, tutustua vanhanaikaisiin rakennuksiin, tehdä pieniä vanhanajan hommia, ratsastaa hepalla ja käydä katsomassa Koiramäen teatteria. Muut jutut kerittiinkin tehdä, mutta hepparatsastus jäi toiseen kertaan, sillä niin kova sade tuli päällemme, että ei eteen nähty. Rankkasadeaika sitten vietettiin sisätiloja tutkimalla (yhdestä rakennuksesta löytyi poikien mielestä huipukiva liukumäki!).
Loppuajan päivästämme sitten hurviteltiin huvipuiston puolella! Suuren suuri harmitus tuli poikien suupieliin, kun kello näytti jo kotiinlähtöaikaa, sillä tosi monta laitetta jäi käymättä. Laitteet, jotka jäivät meidän mieleemme, olivat Angry Birds Ride, Crazy Bus, Karamelli-Karuselli, Pikku Hinaaja, Possujuna sekä Rekkaralli. Eli kyllä – olin kolmistaan poikien kanssa, eikä tämän hurjempiin laitteisiin menty. Mutta tämä tämmöinen rauhallisempi huvittelu on oikein mukava ja myös minun mieleeni 🙂 
Todennäköisesti sadepäivän vuoksi Särkänniemi oli aika vähäväkinen. Pääsimme siis jonottamatta kaikkialle ja esimerkiksi Koiramäessä hahmot kerkisivät jutella kivasti kävijöiden kanssa. Vaikka d-vitamiinin tankkaus ei tällaisena päivänä onnistukaan, niin onhan sadepäivässä hyvätkin puolensa. Me emme sadetta pelkää, jos päällämme vain on oikeanlaiset varusteet. Siis meidän mielestä sadepäivä ei ollut sekään hullumpi huvipuistopäivä. 
Särkänniemi on auki vielä pari viikkoa. Jos kesälomabudjetti alkaa olla jo käytetty, niin kannattaa muistaa, että Särkänniemen huvipuistoalueelle on ilmainen pääsy. Huvipuistoalueella järjestetään silloin tällöin ilmaisia konsertteja, stand uppeja ja vaikka mitä! Ja erityisesti mainitsen Angry Birds -puiston seikkailuratoineen: se on siis myös täysin ilmainen! Angry Birds -puisto on iso ulkoleikkimesta, meidän poikien mielestä Särkänniemen parhaimmistoa! En sitten tiedä, johtuuko se siitä, että puistossa on valtavia vihaisten lintujen päitä vai siitä, että leikkimesta oli muuten vain hauska 🙂 
Kiitos lipuista ja vauhdikkaasta päivästä, Särkänniemi!