Herkullinen mehujää, jolla nälkä pysyy paremmin pois

Heippa tyypit! Täällä ollaankin viime viikot eletty melko sosiaalisesti, eikä tietokonetta ole avattu juuri ollenkaan 🙂  Hyvä, kun olen kännykkää vähän availlut välillä ja instagramia (@skribentti) yrittänyt päivitellä… On ollut niin paljon juhlia, yökyliä, kesäharrastuksia, teattereita ja melkein jokaisena muuna päivänä ystävien kanssa näkemisiä ja kaikenlaisia tekemisiä, ihanaa!

Tänään haluan jakaa kanssanne yhden kesäisen mehujääreseptin, joka pitänee (rasvansa ansiosta) nälkää hieman paremmin kuin pelkästä hedelmistä valmistetut mehujäät. Rasva ei kuitenkaan tee tästä mehujäästä mitenkään huononmakuista, vaan päinvastoin! Tämä resepti toimii niin lapsille kuin aikuisillekin. Reseptistä tulee muottien koosta riippuen noin 10 mehujäätä.

1/4 normaalikokoisesta vesimelonista
3dl tuoreita mansikoita
1 banaani
Soseuta blenderissä ainekset sekaisin. Kaada muotteihin ja anna olla pakkasessa jäätymässä ainakin kolme tuntia.

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Imettävän äidin viisi sekuntia jääkaapilla

Imetys on alkanut – ja tietty sen mukainen nälkäkin tullut mukaan kuvioihin… Tiedättehän; jostakin on saatava sitä energiaa ihannythetipaikalla! Mutta sitten kun toisaalta ei tahdo mitä tahansa suuhunsa tunkea, vaan sen täytyy myös olla priimaa kamaa, mitä maitonsa kautta pienelle tarjoaa. Tässä siis minun lempparein tämänhetkinen viiden sekunnin to-del-la herkullinen energiantankkausvinkki:

Pussista taateli kouraan ja päälle cashewtahnaa. Suuhun. Uudestaan, jos siltä tuntuu. Ja niin usein, kun siltä tuntuu :-)) Resepti on luonnollisesti maidoton, gluteeniton ja sokeriton.

Olemme huomanneet, että taateleissa ja cashewtahnoissa on suuria eroja merkkien välillä. Meiltä lähtee ääni luonnollisesti Foodinille – ihan rehellisesti parhaat taatelit ja pähkinätahnat, mitä mistään saa! Kannattaa vertailla, jos tahtoo parasta!
Yhteistyössä Foodinin kanssa

Bataattiranskikset uusilla ulottuvuuksilla

Jo aika monta vuotta ennen kuin bataattiranskiksista tuli valtavirtaa, meillä niitä tehtailtiin pakon edessä (lue: imetysdieetti). Kaikenlaisia ranskiksia siis on tullut tehtyä tässä vuosien varrella! Tällä hetkellä ne tehdään meillä seuraavanlaisesti. Ohjeesta tulee kaksi pellillistä ranskiksia.

Pese ja kuori 1kg bataatteja (jos käytät luomubataatteja, niitä ei välttämättä tarvitse kuoria). Leikkaa bataateista viipaleita.

Raasta haarukalla urat kummallekin puolelle viipaleita. Raastaminen lisää paistopintaa, saa maut imeytymään paremmin ja tuo mukavaa suutuntumaa ranskiksiin, kun niistä tulee rapeampia. Leikkaa viipaleet ranskiksen muotoisiksi pötköiksi. Levitä ruokalusikallinen kookosöljyä ranskisten sekaan sormin mahdollisimman tasaisesti.

Paista ranskiksia uunin keskitasolla 225 asteessa 30-40 minuuttia. Kääntele ranskiksia paistoajan puolivälissä. Kun otat ranskikset uunista, mausta ne suolalla.

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Miltä kuulostavat sokerittomat Creamy toffee -konvehdit ja mikä on tämän hetken hittipuuromme?

Nyt kun viimeisimmätkin ovat popsineet kaiken maailman juhlapöydän konvehdit suuhunsa, on aika tehdä itse kahvipöytään naposteluherkkuja! Tässä on resepti, joka sopii myös niille, jotka tahtovat vältellä näin joulun jälkeen sanaa (ja makua) suklaa kaukaa, mutta herkutella! Ja joo, niiden Juhlapöydän konvehtien jälkeen ei ole ollenkaan pöllömpää, että nämä konvehdit (eli oikeasti raakakarkit) ovat maidottomia, viljattomia, sokerittomia sekä makeutusaineettomia, eikös niin? Mieheni nimesi nämä Creamy toffee -konvehdeiksi, ja jep – maku vastaa täysin nimeään, slurps!


Creamy toffee -konvehdit (noin 200g)

100g taateleita
50g cashewtahnaa
30g kookosmannaa
1dl mulpereita
1rkl mct-öljyä
ripaus suolaa
hyppysellinen vaniljaa

Jauha kaikki aineet sekaisin monitoimikoneessa sileäksi massaksi. Levitä pieneen kulhoon voipaperin päälle tasaiseksi levyksi ja laita astia pakkaseen. Kun massa on jähmettynyt, leikkaa se pieniksi suupaloiksi.


Toinen resepti, joka taitaa olla sekin nyt pakko jakaa, on niinkin yksinkertainen juttu, kuin minun tämänhetkinen lempparituorepuuroni! Aiemmat, edelleen toimivat tuorepuuroreseptini löydät täältä: Tuorepuurofanin luottoreseptit, Tuorepuuro, nyt! ja Suutuntumahifistelijän joulupuuro. Ja tässä olisi nyt yksi lisää!

Lakkatuorepuuro (1 annos)
1dl (sulatettua) lakkaa
kourallinen gojimarjoja
kourallinen mulpereita
1½-2dl kaurahiutaleita
makeutusta oman mielen mukaan (esim. steviatipat, hunaja)
1dl keitettyä marjateetä (meillä vakkarisuosikki on Clipperin teet, esim. Wild berry infusion)
Sulata kookosmanna (sulaa myös kätevästi esimerkiksi ohjeessa käytetyn keitetyn teen seassa sekoitellen). Lisää kaikki muut aineet suht nopeasti (ettei kookosmanna kerkiä jämähtää heti) ja sekoittele tasaiseksi. Nauti saman tien tai jääkaapin kautta myöhemmin!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Mitä jos perjantai olisikin leipäperjantai?

Nyt olisi vuorossa aika iisi vuokaleivän resepti, jota voit syödä sellaisenaan vain viipaloituna tai vaihtoehtoisesti kasata leipäsiivun päälle vaikka ne pitsamaiset päällysteet, jos teillä monen muun perheen tapaan vietetään pitsaperjantaita! Ohje on maidoton ja gluteeniton.


Vuokaleipä

5½ dl vettä
½ dl kookosöljyä, oliiviöljyä, tai sulatettua gheetä
40 g hiivaa
1,5 tl suolaa
3 dl porkkanaraastetta
500 g tattarijauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl riisijauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin yleiskoneella tai jos et omista yleiskonetta, niin aluksi sähkövatkaimella ja sen jälkeen käsillä. Kaada taikina 1,5 litran vuokaan ja anna kohota hyvin, noin 40 minuuttia. Paista 230 asteessa 30 minuuttia. Lisävinkki: seuraavina päivinä käytä leipä paahtimen kautta!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Yhteistyössä Foodinin kanssa