Joka päivän suklaakeksit

Tehän tiedätte meidän perheen ruokafilosofian: että meillä voidaan ihan hyvin syödä suklaakeksejä vaikka maanantai-iltana tai tiistaiaamulla. Meillä ei tarvitse odotella perjantai-illan herkkuhetkeä tai lauantain jälkkäriä, jos jotakin herkullista tekee mieli.
Eli tässä tuleekin ohje suklaakekseihin, joita minun mielestä voi tehdä vaikka normaalivälipalalle ja tarjota ihan hyvillä mielin lapsillekin 🙂 (Toki, jos keksit tekee iltapalaa varten, kannattaa kaakao vaihtaa carobiin, jolla ei ole samanlaista piristävää vaikutusta kuin kaakaolla.)

Suklaa-bataattikeksit (noin 40 kpl)
2 kypsää banaania
2dl keitettyä ja muussattua bataattia
3 kananmunaa
ripaus suolaa
200g pähkinävoita
vapaavalintaisesti päälle:
-rouhittua tummaa suklaata tai kaakonibsejä
-kuivattuja marjoja
Sekoita aineet keskenään kulhossa sähkövatkaimella tai monitoimikoneella. Nostele lusikalla halkaisijaltaan noin 5cm kökkäreitä leivinpaperille (mutta jätä turpoamisvaraa ainakin noin 2cm kökköjen väliin). Lopuksi painele haluamasi koristeet keksikasojen päälle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Me emme käyttäneet mitään lisämakeutusta kekseihin, mutta halutessaan voi tietysti lisätä taikinaan makeutusta esimerkiksi hunajan tai stevian muodossa.

Herkullista viikkoa kaikille!
Yhteistyössä Foodinin kanssa

Kun tekee mieli jotakin

Luulen, että moni juuri nytkin miettii, että tekisi mieli jotakin. Jotakin hyvää, helppoa ja terveellistä. Tässä on ehdotukseni: kermainen banaanivanukas! Tämä resepti on oikeasti älyttömän nopea ja herkullinen! Ja sisältää monta terveellistä ainesta!

Kermainen banaanivanukas
2 kypsää (pakastettua) banaania
kaakaonibsejä koristeluun

Blendaa kaikki (nibsejä lukuunottamatta) sekaisin ja heitä sitten päälle nibsit.
Vanukas on hyvää myös “lämpöisenä”, mutta ehkä vielä parempaa se on kylmänä. Tätä varten kannattaakin olla aina banaaneja siivutettuna pakkasessa. Banaanit kannattaa ottaa hetki ennen vanukkaan tekoa huoneenlämpöön, jolloin ne ovat kohmeisia, mutta eivät kauttaaltaan jäisiä. Jos kuitenkin pakastimesi on banaaniton, mutta haluat maistella vanukasta kylmänä, niin laita valmis vanukas pariksi tunniksi jääkaappiin. Ja muuten, kerralla voi tehdä isommankin annoksen – tämä vanukas kestää hienosti seuraavaankin päivään jääkaapissa.

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Smoothie, johon kaadoimme naudan ihoa (kyllä!)

Kuten instassa pari viikkoa sitten lupasin, nyt on vuorossa kiva smoothieohje! Ohjeen voi tehdä mihin tahansa proteiinijauheeseen, mutta meillä oli käytössä hieman erikoisempi jauhe…

raikas kookos-mustikkasmoothie
2dl kookosmaitoa
2-3dl jäisiä mustikoita
1dl vaniljanmakuista (kollageeni)proteiinia
Blendaa. Nauti kohmeisena.
Tämän smoothien proteiinijauhe määrittää sen, onko smoothie maidoton vai ei. Voit käyttää protskujauheena mitä vain: heraproteiinia (eli tämä on se maidollinen vaihtoehto), soijaproteiinia (tosin tätä emme tietyistä syistä henkilökohtaisesti suosittele kenellekään, ellei esimerkiksi allergioiden takia tämä ole ainoa sopiva), riisiproteiinia, hamppuproteiinia, herneproteiinia, tai kollageeniproteiinia. 
Oletteko kuulleet kollageeniproteiinista? Se on mieheni uusi löytö maailmalta (sitä ei ole vielä Foodinin verkkokaupassa, mutta toive lähetetään ehdottomasti eteenpäin :-)). Kollageeniproteiini sopii maidottomaan ruokavalioon loistavasti, sillä se valmistetaan naudan ihosta! Mutta vegehän se ei siis ole. 
Kollageeniproteiini, jota me käytämme, on hydrolysoitu, eli proteiini on esipilkottu pienempiin
peptideihin, jotta se olisi paremmin (ja nopeammin) elimistön
hyödynnettävissä. Tämä sopii siis loistavasti myös salitreenin ympärille
lataus-, intra- ja palautumisjuomaksi. Kollageeniproteiinista saa
samalla tarvittavat aminohapot kehon omaa kollageenituotantoa varten
(johon tarvitaan lisäksi myös c-vitamiinia).
Tiesitkö muuten,
että tavallinen heraproteiini voidaan valmistaa juustoteollisuuden
sivutuotteena syntyneestä jämästä (hera). Juustoteollisuus myy heidän
”jätteensä” lisäravinneteollisuudelle, josta sitten saadaan suosittua heraprotskua. 
Yhteistyössä Foodinin kanssa

Gluteenittomat ja lehmänmaidottomat takuuletut

Kesä ja räiskälepannut kuumimmillaan just nyt? Jos ruokailijoihin kuuluu gluteenittomia ja/tai lehmänmaidottomia ihmisiä, niin kokeile seuraavaa maistuvaa perusreseptiämme! Ja hei, vaikka et olisikaan gluteeniton ja/tai maidoton, niin uskallan luvata, että tykkäät näistä silti 🙂
3 dl gluteenittomia jauhoja yhteensä (reseptissä toimivat riisijauho, teffjauho, maissijauho sekä tattarijauho – suhde voi olla vaikka 2 osaa riisijauhoja, 1 osa muuta/muita)
1-1,5rkl psylliumia
2 dl kookosmaitoa
2dl vettä
2 kananmunaa
ripaus suolaa
gheetä tai kookosöljyä paistamiseen

 

Sekoita ainekset keskenään. Anna turvota 15min ennen paistamista. Makeutusta voi säädellä letun päällisillä – siihen sopivat ainakin hunaja, siirapit, marjat, hillot ja pähkinävoit.

Yhteistyössä Foodinin kanssa 

P.s. Edellisen postauksen kirja on arvottu, ja voittajalle ilmoitettu 🙂 Iloisena uutisena kerron nyt, että saan arpoa myös toisen samanlaisen kirjan instaseuraajilleni, joten instailijat – pysykää ajantasalla (skribentti-nimimerkillä minut sieltä siis löytää)!

Allergikon varioitava peruskeksitaikina

Jaan teille nyt maidottomien ja gluteenittomien peruskeksien ohjeen. Ohje on hyvä pohja varioimiselle. Voit laittaa sekaan melkein mitä tahansa: kuivattuja marjoja/hedelmiä, tuoreita marjoja/hedelmäpaloja, maapähkinävoita, pähkinärouhetta,…

 125g sulatettua rasvaa/öljyä (esim. kookosöljyä)
1-2dl omenahilloa (laita enemmän, jos haluat mehevämmät keksit)
2 kananmunaa
½dl-1dl hunajaa (laita enemmän, jos haluat makeamman)
½dl kaurahiutaleita
½tl leivinjauhetta
loraus jotakin kasvimaitoa (laita, jos haluat mehevämmät keksit) 

Sulata rasva, ja liota hunaja siihen. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää sitten omenahillo ja munat, viimeiseksi rasva-hunajaseos. Lopuksi heitä sekaan mahdolliset muut jutut. Muotoile palloiksi ja litistä hellästi. Paista 180 asteessa noin 8-12 minuuttia.

Yhteistyössä Mummon ja Foodinin kanssa 🙂

p.s. Muistathan vinkkaamani vertaistukitapahtuman ylihuomenna lauantaina!