Parempaa kuin kaupan maitosuklaa!

Aika moni on varmaan jo tehtaillut omassa keittiössään raakasuklaata, tai ainakin maistanut sellaista jossakin muualla? Mitä sitten, jos tahtoisikin välillä tehdä itse terveellisemmistä aineksista enemmän maitosuklaan tyylistä suklaata? No, tässä tulee resepti teille, jotka kaupan maitosuklaiden perään vielä haaveilette! En tahdo liikaa ylistyssanoja tästä suklaasta nyt ladella… mutta sanonpa vaan, että tuskin tämän jälkeen käytte siellä kaupan hyllyillä enää notkumassa, heh :-)) 
60g kookosmannaa
20g kookossokeria
30g kaakaojauhetta
15ml vaniljanmakuista heraproteiinia
ripaus suolaa

Sulata kookosmanna vesihauteessa juoksevaksi. Lisää muut aineet joukkoon, koko ajan sekoittaen.
Kaada massa laakeaan astiaan ja laita se pakkaseen puoleksi tunniksi. Nauti maitosuklaa ”jäisenä” eli suoraan pakkasesta.

Huomaathan, että tämä resepti ei ole maidoton, sillä käytämme tässä reseptissä ehdottomasti meidän lemppareinta lehmänmaidosta tehtyä heraproteiinia, nimittäin Foodinin niittyheraproteiinia. Meidän proteiinijauheista on kyselty muutamaan otteeseen, joten tulee sekin tässä nyt kerrottua 🙂 Jos siis tahtoo käyttää jotakin heraproteiinia, niin suosittelemme tätä maussakin ylivoimaista (uskokaa, olemme kokeilleet todella montaa eri vaihtoehtoa!), matalassa lämpötilassa valmistettua korkealuokkaisesta ruoholla ruokittujen lehmien maidosta tehtyä protskua! Tämä protsku ei sisällä lainkaan kaseiinia, joka yleensä on maidossa allergisoiva ainesosa. Ja tämä tuote ei siis sisällä mitään ylimääräistä, vaan kaikki on luonnon omia aineita (heran lisäksi vain stevia ja aito vanilja)! Jos et tahdo käyttää maitoproteiinia, niin riisiproteiini on myös hyvä vaihtoehto (esimerkiksi tämä).
Yhteistyössä Foodinin kanssa 

Viikonloppuherkkuvinkin vuoro!

Mitä jos antaisit tämän viikonlopun alkaa herkullisella vuohenmaitopannarilla? Tässä ei ole käytetty lehmänmaitoa, gluteeniviljoja eikä perussokeria, mutta on silti ehdottoman herkullinen! Tämä pannari on parasta suoraan uunista tullessaan!

Vuohenmaitopannari
1l vuohenmaitoa
1,5dl kookosjauhoja
1rkl psylliumia
2-3 kananmunaa
50g gheetä
0,5dl kookossokeria
0,5 tl suolaa
1tl kanelia
ripaus vaniljaa
1rkl kookosöljyä voiteluun

Sekoita ainekset keskenään ja anna turvota puolisen tuntia.
Voitele leivinpaperi kookosöljyllä. Paista uunissa 200 asteessa noin 40-50 minuuttia.

Hauskaa viikonloppua kaikille! 
Minun viimeinen kokonainen työviikko on nyt ohi (jeeeee!), ja viikonloppuna on luvassa jatkoa taas mahtaville NLP-opinnoilleni! Luvassa olisi myös sukulaisen synttäreiden juhlintaa ja perheen kanssa oleskelua. Tämä ilta kuluu erikoisesti Pikkusankarin kanssa kaksin kotona, ja suunnitelmissa olisi ainakin pienimuotoista siivousta ja kirppiskamojen raivausta, tietty herkuttelun ja lähistelyn lisäksi 🙂 Ja muistakaa, vaikka blogi ei päivittyisi usein, niin instagram päivittyy ihan päivittäin: @skribentti, nähdään siis sielläkin :-)! (Ja jos meidän perheen ruokakuviot ja hyvinvointiasiat kiinnostelee enemmänkin, niin niitä juttuja löytyy myös mieheni tuoreelta instatililtä: @ramonjansson)

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Olisiko täytekakun vuoro?

Viime viikolla kuivakakuteltiin, niin jospa nyt käsiteltäisiin aihe nimeltään täytekakku – yhdistettynä maidottomuuteen, gluteenittomuuten ja sokerittomuuteen. Me emme leivo usein täytekakkuja, mutta Mummo on konkari myös näissä hommissa! Muutama viikko sitten saimme maistella äitini takuutäytekakkureseptiä muunneltuna maidottomaksi ja gluteenittomaksi. Ja jos et siis tahdo käyttää perussokeria, niin korvaa se kookossokerilla tai erytritolilla. Jos tähtäät täyteen sokerittomuuteen, kannattaa kiinnittää myös huomiota siihen, että hilloihin ei ole lisätty puhdistettua sokeria.

Perustäytekakku (maidoton, gluteeniton, halutessasi sokeriton)

pohja

3 kananmunaa
1,5 dl (kookos)sokeria/erytritolia
½ dl riisijauhoja 
3 /4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos varovasti vaahdon sekaan. Levitä kakkutaikina vuokaan ja paista noin puoli tuntia 180-200 asteessa. Halkaise jäähtynyt kakku ja täytä täytteellä sekä päällyksillä.
täyte
aprikoosihilloa
banaania
marjoja
1 tölkki kookoskermaa
Laita kookoskermatölkki jääkaappiin vuorokautta aikaisemmin jähmettymään. Jääkaapissa kerma tiivistyy tölkin pinnalle ja neste valuu pohjalle. Avaa tölkki varovasti ja lusikoi kiinteä kerma pinnalta kakun täytteeksi ja koristeeksi kakun sivuille.Varo, ettei pohjaneste sekoitu kermaan, muuten täytteestä tulee liian juoksevaa. (Hyödynnä pohjalle jäänyt vesi vaikka smoothiessa.) Lisää kerman kanssa täytteeksi muut aineet.
päällys

1,5dl kookoskermaa
1,5dl kookossokeria/fariinisokeria/erytritolia
(hedelmiä/marjoja ym. mielesi mukaan)
Keitä kookoskermaa ja sokeria/erytritolia hiljalleen kattilassa miedolla lämmöllä noin 10-15 min, kunnes seos sakenee. (Jos käytät kookossokeria tai erytritolia, ja haluat päällykseen lisää karamellimaisuutta, lisää kattilaan blenderissä jauhettuja taateleita – taateleiden blendaus onnistuu vesitilkan kera). Kaada seos kakun päälle jäähtyneenä. Jos haluat, koristele vielä muilla päällyksillä.
Onko muillakin tämä alkuviikko ollut jotenkin tahmeaa? Minulla on, ja se johtuu varmaan eniten siitä, että lasken jo niiiiin innoissani alati väheneviä työpäiviä (ja siihen hommaan tarvitaan vain kaksi kättä!). Työpäivät menevät siis jotakuinkin pelkässä selviytymistaistelussa. Harmittaa, sillä näistä työpäivistä en osaa juurikaan enää iloita. No, ehkäpä jonkinlainen taikinaterapia auttaisi, ja voisihan sitä tehdä kakkua vaikka torstaina – ei olisi yhtään hullumpi idea muuten!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Kakuttaako?

Tässä helpotusta alkuviikon kakutukseen! Alla on ohje herkulliseen gluteenittomaan ja maidottomaan suklaa-banaanikakkuun, olkaa hyvät!

Suklaa-banaanikakku
3 kananmunaa
1tl soodaa
1dl omenamehua
1dl perunajauhoja
50g sulaa rasvaa (esimerkiksi kookosöljyä, gheetä)
1 muussattu banaani
rasvaa vuoan voiteluun
kookoshiutaleita vuoan leivittämiseen
Vatkaa kananmunat ja sokeri/erytritoli vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet (kaakaojauhe, sooda, jauhot) keskenään ja lisää sekoitellen vaahdon joukkoon. Seuraavaksi lisää omenamehu sekä rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää banaani lopuksi joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn 1,5 litran vuokaan ja paista 180 asteessa noin 45 minuuttia.

Toivottavasti jokainen teistä vietti mahtavan viikonlopun! Minulla sellainen oli myös, ja olinkin ihan uudessa jännässä paikassa, sillä aloitin opiskelut Helsingissä! Näistä opinnoista kirjoittelen täällä blogissakin lisää, sillä niin inspiroituneena, väsyneenä ja kaikkeni antaneena tulin joka koulutuspäivän jälkeen kotiin. Mutta nyt: kakkua suuhun 🙂

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Miltä kuulostavat sokerittomat Creamy toffee -konvehdit ja mikä on tämän hetken hittipuuromme?

Nyt kun viimeisimmätkin ovat popsineet kaiken maailman juhlapöydän konvehdit suuhunsa, on aika tehdä itse kahvipöytään naposteluherkkuja! Tässä on resepti, joka sopii myös niille, jotka tahtovat vältellä näin joulun jälkeen sanaa (ja makua) suklaa kaukaa, mutta herkutella! Ja joo, niiden Juhlapöydän konvehtien jälkeen ei ole ollenkaan pöllömpää, että nämä konvehdit (eli oikeasti raakakarkit) ovat maidottomia, viljattomia, sokerittomia sekä makeutusaineettomia, eikös niin? Mieheni nimesi nämä Creamy toffee -konvehdeiksi, ja jep – maku vastaa täysin nimeään, slurps!


Creamy toffee -konvehdit (noin 200g)

100g taateleita
50g cashewtahnaa
30g kookosmannaa
1dl mulpereita
1rkl mct-öljyä
ripaus suolaa
hyppysellinen vaniljaa

Jauha kaikki aineet sekaisin monitoimikoneessa sileäksi massaksi. Levitä pieneen kulhoon voipaperin päälle tasaiseksi levyksi ja laita astia pakkaseen. Kun massa on jähmettynyt, leikkaa se pieniksi suupaloiksi.


Toinen resepti, joka taitaa olla sekin nyt pakko jakaa, on niinkin yksinkertainen juttu, kuin minun tämänhetkinen lempparituorepuuroni! Aiemmat, edelleen toimivat tuorepuuroreseptini löydät täältä: Tuorepuurofanin luottoreseptit, Tuorepuuro, nyt! ja Suutuntumahifistelijän joulupuuro. Ja tässä olisi nyt yksi lisää!

Lakkatuorepuuro (1 annos)
1dl (sulatettua) lakkaa
kourallinen gojimarjoja
kourallinen mulpereita
1½-2dl kaurahiutaleita
makeutusta oman mielen mukaan (esim. steviatipat, hunaja)
1dl keitettyä marjateetä (meillä vakkarisuosikki on Clipperin teet, esim. Wild berry infusion)
Sulata kookosmanna (sulaa myös kätevästi esimerkiksi ohjeessa käytetyn keitetyn teen seassa sekoitellen). Lisää kaikki muut aineet suht nopeasti (ettei kookosmanna kerkiä jämähtää heti) ja sekoittele tasaiseksi. Nauti saman tien tai jääkaapin kautta myöhemmin!

Yhteistyössä Foodinin kanssa