Herkullinen mehujää, jolla nälkä pysyy paremmin pois

Heippa tyypit! Täällä ollaankin viime viikot eletty melko sosiaalisesti, eikä tietokonetta ole avattu juuri ollenkaan 🙂  Hyvä, kun olen kännykkää vähän availlut välillä ja instagramia (@skribentti) yrittänyt päivitellä… On ollut niin paljon juhlia, yökyliä, kesäharrastuksia, teattereita ja melkein jokaisena muuna päivänä ystävien kanssa näkemisiä ja kaikenlaisia tekemisiä, ihanaa!

Tänään haluan jakaa kanssanne yhden kesäisen mehujääreseptin, joka pitänee (rasvansa ansiosta) nälkää hieman paremmin kuin pelkästä hedelmistä valmistetut mehujäät. Rasva ei kuitenkaan tee tästä mehujäästä mitenkään huononmakuista, vaan päinvastoin! Tämä resepti toimii niin lapsille kuin aikuisillekin. Reseptistä tulee muottien koosta riippuen noin 10 mehujäätä.

1/4 normaalikokoisesta vesimelonista
3dl tuoreita mansikoita
1 banaani
Soseuta blenderissä ainekset sekaisin. Kaada muotteihin ja anna olla pakkasessa jäätymässä ainakin kolme tuntia.

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Puuron avecit

 
Minä olen kuullut lähipiiristä usein kommentteja, että puuro alkaa maistumaan aika tylsältä, kun vuosikaudet päätyy laittamaan siihen aamu- tai iltapuuroon aina samat avecit. Meillä ei ole tällaista ongelmaa, sillä meidän avekkiilista on aika pitkä! Puuro siis maistuu joka kerta herkulliselta, eikä siihen kerkiä kyllästyä, kun aina vaihtelee välillä (tai joka päivä, heh) sitä, mitä siihen upottaa. Maailmassa on kuitenkin toooosi paljon kaikkea, mikä puuroon sopii :-)! Tässä postauksessa kerron listamaisesti, että mitä kaikkea puuroon oikeasti voi tunkea – ja vieläpä niin, että se todella on sekä terveellistä että maukasta!  (Listasta ei lyödy niitä fitnesspuuron perusjuttuja: raejuustoa ja kananmunaa – ne eivät ole meidän juttu puurossa…)
Teen tästä postauksesta tarkoituksella listamaisen, sillä näitä voi yhdistellä sitten oman mielen mukaan niin, että nappaa listalta yhden, kahden, kolmen tai niin monen avecin kuin tahtoo. Varoitan, että välillä voi käydä niin, että puuro näyttää enemmän avekkilautaselta puurohiutaleilla kuin puurolta avekkien kanssa, jos oikein innostuu avekkien kanssa 😀 
Puuro on meillä yleensä jotakin näistä:
-kaura
hirssi
-riisi
Puuro tehdään veden lisäksi joihinkin näistä maidoista: 
-riisimaito
-mantelimaito
-tattarimaito
Ja ne avecit ovat jotakin (tai joitakin) näistä:
-tuoreet/pakastetut marjat (ihan kaikki käy!)
-hillot (mikä tahansa makea hillo käy!)
-kuivatut marjat (lemppareina gojimarjat, mulperimarjat ja inkamarjat)
-hedelmät (kaikki käy!)
-kuivatut hedelmät (lemppareina taatelit, aprikoosit, luumut ja rusinat)
-pähkinävoit (lemppareina maapähkinätahna, cashewtahna, parapähkinätahna)
-lisämakeutukseen hunaja, kookossokeri, stevia
-proteiinijauheet (ehdoton lemppari on Foodinin niittyheraprotsku suklaan tai vaniljan makuisena)
raakakaakaojauhe tai carobjauhe (carobjauhe soveltuu erityisesti iltapuuroon, sillä sillä ei ole piristävää vaikutusta, toisin kuin kaakaolla)
-raakasuklaapalat (nämä Foodinin suklaapalat sulatettuna puuron päälle ovat “melko” herkku…)
-pähkinät kokonaisina tai rouhittuina (lemppareina mantelit, maapähkinät, parapähkinät, cashewpähkinät, saksanpähkinät, pekaanipähkinät)
Kaikki nämä siis soveltuvat makeisiin puuroihin ja oikeastaan ihan miten tahansa keskenään mixattuna 🙂 Toivottavasti joku nappasi edes jonkun uuden idean puurohetkiinsä!
Yhteistyössä Foodinin kanssa
Olen jakanut blogissa normaalien, keitettyjen puuroreseptien lisäksi muutamia tuorepuuroreseptejä. Tässä pari:
P.S. Seuraava puuroon liittyvä postaus sisältää kirja-arvostelun uudesta upeasta Puuron uusi aika -kirjasta, joka kolahti postilaatikkooni (kiitos Atena kustannus!). Siitä siis lisää, kunhan kerkiän kirjasen kahlata ajatuksella läpi 🙂 Pysykäähän kuulolla!

Imettävän äidin viisi sekuntia jääkaapilla

Imetys on alkanut – ja tietty sen mukainen nälkäkin tullut mukaan kuvioihin… Tiedättehän; jostakin on saatava sitä energiaa ihannythetipaikalla! Mutta sitten kun toisaalta ei tahdo mitä tahansa suuhunsa tunkea, vaan sen täytyy myös olla priimaa kamaa, mitä maitonsa kautta pienelle tarjoaa. Tässä siis minun lempparein tämänhetkinen viiden sekunnin to-del-la herkullinen energiantankkausvinkki:

Pussista taateli kouraan ja päälle cashewtahnaa. Suuhun. Uudestaan, jos siltä tuntuu. Ja niin usein, kun siltä tuntuu :-)) Resepti on luonnollisesti maidoton, gluteeniton ja sokeriton.

Olemme huomanneet, että taateleissa ja cashewtahnoissa on suuria eroja merkkien välillä. Meiltä lähtee ääni luonnollisesti Foodinille – ihan rehellisesti parhaat taatelit ja pähkinätahnat, mitä mistään saa! Kannattaa vertailla, jos tahtoo parasta!
Yhteistyössä Foodinin kanssa

Parin minuutin maidoton, gluteeniton ja sokeriton herkkuvälipala

Ei ole ulkonäöllä nyt kehumista (kiitos pienet keittiöapulaiseni :-)), mutta helppoudella, nopeudella, terveellisyydellä ja herkullisuudella on! 
Minä suosin käytännöllisyytensä vuoksi pikaruokaa aika usein. Ja tämä resepti on pikaruokaa tai oikeastaan pikaherkkua. Tämän osaa tehdä jo meillä reilu kolmivuotiaskin. Ja on yllättävän hyvää, uskokaa pois!
Kesäkurpitsa-viinirypälecocktailtikut 
(makea) kesäkurpitsa
viinirypäleitä
Pese kesäkurpitsa ja viinirypäleet. Pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja puolita viinirypäleet. Kieritä pilkotut kesäkurpitsat ja viinirypäleet sulatetussa kookosöljyssä ja sen jälkeen riisiprotskussa. (Meillä tämä pyörittelyosuus ei ollut kovin tasaista, mutta hyvää se on epätasaisenakin :-D) Jähmetä pyöritellyt palaset jääkaapissa minuutin ajan. Työnnä palaset cocktailtikkuihin ja nautiskele. Halutessasi voit käyttää myös suklaanmakuista protskua (esimerkiksi tätä), ja tietenkin se voi olla myös muuta kuin riisiprotskua (esimerkiksi tätä).

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Parempaa kuin kaupan maitosuklaa!

Aika moni on varmaan jo tehtaillut omassa keittiössään raakasuklaata, tai ainakin maistanut sellaista jossakin muualla? Mitä sitten, jos tahtoisikin välillä tehdä itse terveellisemmistä aineksista enemmän maitosuklaan tyylistä suklaata? No, tässä tulee resepti teille, jotka kaupan maitosuklaiden perään vielä haaveilette! En tahdo liikaa ylistyssanoja tästä suklaasta nyt ladella… mutta sanonpa vaan, että tuskin tämän jälkeen käytte siellä kaupan hyllyillä enää notkumassa, heh :-)) 
60g kookosmannaa
20g kookossokeria
30g kaakaojauhetta
15ml vaniljanmakuista heraproteiinia
ripaus suolaa

Sulata kookosmanna vesihauteessa juoksevaksi. Lisää muut aineet joukkoon, koko ajan sekoittaen.
Kaada massa laakeaan astiaan ja laita se pakkaseen puoleksi tunniksi. Nauti maitosuklaa ”jäisenä” eli suoraan pakkasesta.

Huomaathan, että tämä resepti ei ole maidoton, sillä käytämme tässä reseptissä ehdottomasti meidän lemppareinta lehmänmaidosta tehtyä heraproteiinia, nimittäin Foodinin niittyheraproteiinia. Meidän proteiinijauheista on kyselty muutamaan otteeseen, joten tulee sekin tässä nyt kerrottua 🙂 Jos siis tahtoo käyttää jotakin heraproteiinia, niin suosittelemme tätä maussakin ylivoimaista (uskokaa, olemme kokeilleet todella montaa eri vaihtoehtoa!), matalassa lämpötilassa valmistettua korkealuokkaisesta ruoholla ruokittujen lehmien maidosta tehtyä protskua! Tämä protsku ei sisällä lainkaan kaseiinia, joka yleensä on maidossa allergisoiva ainesosa. Ja tämä tuote ei siis sisällä mitään ylimääräistä, vaan kaikki on luonnon omia aineita (heran lisäksi vain stevia ja aito vanilja)! Jos et tahdo käyttää maitoproteiinia, niin riisiproteiini on myös hyvä vaihtoehto (esimerkiksi tämä).
Yhteistyössä Foodinin kanssa