Jospa kääretorttuiltaisiin?

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Meidän blogista löytyy raakaherkkuja ja biohakkereiden tavoin viimeiseen vaiheeseen asti hiottuja erikoisempia ruokakokeiluja. Toisaalta lukijakunta on todennäköisesti sen verran laajalle levittäytynyt ruokamieltymyksissään, että on kiva välillä jakaa näitä perinteisempiäkin herkkuja. Olettekin varmaan sen jo huomanneet? 🙂

Meidän Mummo rakastaa leipomista ja melkeinpä joka kerta, kun kaarramme automme Mummolaan, löytyy sieltä uunituoreita herkkuja. Olemme onnekkaita! 🙂 Välillä siis mennään Mummon ohjeilla perinneherkuissa, välillä kehitellään itse jotakin erikoisempaa, ja välillä muokkaillaan yhdessä Mummon kanssa välimuotoja näistä kahdesta. Tänä syksynä myös meidän esikoinen on innostunut ruuanlaitosta ja leivonnasta ja hän hyvin omatoimisesti leivoskeleekin pitsoja, piirakoita, banaanilettuja, pullia ja sämpylöitä. Jos leivinpaperi sattuu loppumaan, hän reippaasti pyöräilee sen kolmen kilometrin päässä olevaan lähikauppaan hakemaan. Toivonkin, että tämä innostus saisi jatkua 😀

Mutta nyt tämän postauksen reseptiin: kääretorttuun!

Gluteeniton kääretorttu

3 kananmunaa

1,5dl sokeria (+ sokeria leivinpaperin päälle)

1dl vaaleaa riisijauhoa

0,5dl perunajauhoa

1tl leivinjauhoa

täyte:

1dl kermaa

1dl rahkaa

50g tummaa suklaata (voit käyttää tämän sijaan 2rkl kaakaojauhetta jos tahdot)

makusi mukaan hilloa tai marjoja

makeutukseen kookossokeria, jos tahdot (riippuu laitatko hilloa/marjoja)

ripaus vaniljajauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita. Paista 180 asteessa noin 8-10 minuuttia. Kumoa jäähtymään sokeroidun leivinpaperin päälle. (Kookossokeri on mielestäni ihana valinta leivinpaperin päälle laitettavaksi, sillä siinä on kauniin kultainen väri)

Tee täyte: vatkaa kerma, sekoita siihen rahka ja sulatettu suklaa/kaakaojauhe, mahdolliset marjat/hillo sekä vaniljajauhe. Levitä jäähtyneelle levylle, kääri rullalle ja tarjoile kylmänä.

Kauniita aurinkoisia päiviä kaikille! Nautiskellaan joka päivä upeasta säästä, ihanasta ruuasta ja parhaasta seurasta, eikö!

Lusikkaleipätyyliset gluteenittomat ja helpot täytekeksit

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Kuka tykkää lusikkaleivistä? Jos tykkäät, mutta et ehkä jaksa näpertää lusikoiden kanssa, niin tsekkaa tämä ohje! Maku on samantyylinen kuin perinteisissä lusikkaleivissä, mutta voit tehdä nämä ilman lusikoita ja toki, tämä ohje on myös gluteeniton. Ohjeen keksit ovat makeita ja suussa sulavia, siis sellaisia, että perinteisenkin leivonnan kannattaja aika varmasti tykkää näistä kekseistä. Leivo siis sukujuhliin tai kotikutsuille tai mihin tahansa tahdotkaan satavarmoja, läheskaikkiin makumieltymyksiin sopivia keksejä tehdä. 🙂

Vaaleat täytekeksit (noin 15-20kpl)

200g rasvaa

2dl sokeria

1 kananmuna

50g mantelijauhoja

4,5dl vaaleita jauhoja, esimerkiksi vaaleaa riisijauhoja

ripaus aitoa vaniljaa

1tl leivinjauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää sitten kananmuna ja sekoita hyvin. Sekoita sitten keskenään kuivat aineet. Lisää kuivien aineiden seos taikinaan ja sekoita hyvin. Ota taikinasta palleroita ja taputtele pellille. Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä kunnolla ja täytä sitten hillolla (vadelma, omena, aprikoosi…)

Toivottavasti nämä herkulliset keksit päätyvät joskus sinunkin pöytääsi!

Ah, ihanat myslitangot!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Energiapatukka, välipalapatukka, kätevä jälkkäri, nopea ateriankorvike? Myslitanko voi olla kaikkea tätä! Rapean rouskuva, mutta silti pehmeän makuinen! Juuri sopivan makea. Joko houkuttaa kuulla resepti? Se tulee tässä:

Myslitangot (gluteeniton, maidoton)

220g raakasuklaata / maidotonta tummaa suklaata

125g kookosöljyä (voit myös käyttää voita, jos haluat, mutta huomaa, että silloin resepti ei ole maidoton)

4rkl hunajaa

2rkl appelsiinihilloa (jos tahdot muun makuista hilloa, niin varioi vapaasti)

4rkl sitruunamehua (jos tahdot muun makuista mehua, niin varioi vapaasti)

450g gluteenitonta ja maidotonta mysliä

Sulata vesihauteessa miedolla lämmöllä suklaa ja kookosöljy. Ota pois vesihauteesta ja sekoita joukkoon kaikki muut aineet. Muista sekoittaa kunnolla välttääksesi kököt. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20×20) tasaiseksi. Jäähdytä tekele jääkaapissa 2-3 tuntia. Jäähtyneenä leikkaa sopivan kokoisiksi palasiksi.

Maukasta viikonloppua kaikille lukijoille!

Manteli-omenamuffinit – koska aina voi leipoa!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Meillä on kiva viikonloppu tulossa! Huomenna ajellaan pääkaupunkiin, käytetään pojat osteopaatilla, edistän hieman omia työprokkiksiani ja vauvan kanssa treffataan ystävä vielä illalla. Perjantaina lähden ajalemaan esikoisen ja kuopuksen kanssa monen sadan kilometrin päähän ihanien ystävien luo viikonloppua viettämään. Isi ja keskimmäinen jäävät viettämään viikonloppua tänne etelä-Suomeen. Hieman erilainen viikonloppu siis tiedossa 🙂 Nyt tulin jakamaan yhden muffiniohjeen, sillä AINA on hyvä aika leipoa, eikö? 🙂

Manteli-omenamuffinit

1dl riisijauhoja

1dl perunajauhoja

1dl mantelijauhoja

2tl leivinjauhetta

1dl kookossokeria (lisää enemmän, jos tahdot makeammat)

kourallinen-pari rouhittuja manteleita

1-2 omenaa kuutioituina

ripaus bourbon-vaniljajauhetta/vaniljauutejauhetta

100g sulaa kookosöljyä

2dl omenasosetta

(kookosmannaa päälliseksi)

Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin. Lisää kookosöljy sekä omenasose. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista noin 10 minuuttia 200 asteessa. Jäähtyneiden muffinien päälle voit tehdä koristelun kookosmannasta: sulata vesihauteessa kookosmannaa ja viruta lusikalla muffinien päälle ja anna kiinteytyä.

Iloa loppuviikkoon!

Superhelppo pehmisohje (ilman lisättyä sokeria)!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Kaipaako joku muukin välillä oikeasti tosi nopeita herkkuratkaisuja? Hep! Täällä ainakin käsi nousi! Pehmistä voi meidän mielestä syödä myös talvella, miksipä ei? Tässä ihana, helppo, täyteläinen ja kermainen pehmisohje:

2 kypsää banaania

1 tlk kookosmaitoa

1dl (grassfed) heraproteiinijauhetta

Pilko banaanit pieniksi paloiksi ja laita ne muutamaksi tunniksi pakkaseen. Sekoita vaniljan tai suklaanmakuinen heraproteiinijauhe kookosmaitoon. Lisää seokseen kohmeiset banaanit ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Voit jo tässä vaiheessa syödä jäden, voit laittaa sen jäätelökoneseen tekeytymään hetkeksi tai voit pakastaa sen. Maku on parhaimmillaan, kun jäätelö on melko sulaa, siis pehmismäistä.

p.s. Herasta, sen alkuperästä ja laadusta kohistaan ajoittain somessa. Jos haluat syödä laadukasta heraa, niin ota selvää, että herasi ei ole juustoteollisuuden jämää, vaan ihan oikeasti maidosta tehtyä laadukasta (mielellään vapaana laiduntavien lehmien) tavaraa. Meidän suositus laadukkaasta herasta on Foodinin herkullinen grassfed suklaa tai vanilja! Niiden maku on heran lisäksi peräisin laadukkaista makuaineista eli aidosta vaniljasta ja kaakaosta.

Pehmeän ihanaa loppuviikkoa!