Lusikkaleipätyyliset gluteenittomat ja helpot täytekeksit

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Kuka tykkää lusikkaleivistä? Jos tykkäät, mutta et ehkä jaksa näpertää lusikoiden kanssa, niin tsekkaa tämä ohje! Maku on samantyylinen kuin perinteisissä lusikkaleivissä, mutta voit tehdä nämä ilman lusikoita ja toki, tämä ohje on myös gluteeniton. Ohjeen keksit ovat makeita ja suussa sulavia, siis sellaisia, että perinteisenkin leivonnan kannattaja aika varmasti tykkää näistä kekseistä. Leivo siis sukujuhliin tai kotikutsuille tai mihin tahansa tahdotkaan satavarmoja, läheskaikkiin makumieltymyksiin sopivia keksejä tehdä. 🙂

Vaaleat täytekeksit (noin 15-20kpl)

200g rasvaa

2dl sokeria

1 kananmuna

50g mantelijauhoja

4,5dl vaaleita jauhoja, esimerkiksi vaaleaa riisijauhoja

ripaus aitoa vaniljaa

1tl leivinjauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää sitten kananmuna ja sekoita hyvin. Sekoita sitten keskenään kuivat aineet. Lisää kuivien aineiden seos taikinaan ja sekoita hyvin. Ota taikinasta palleroita ja taputtele pellille. Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä kunnolla ja täytä sitten hillolla (vadelma, omena, aprikoosi…)

Toivottavasti nämä herkulliset keksit päätyvät joskus sinunkin pöytääsi!

Allergikon varioitava peruskeksitaikina

Jaan teille nyt maidottomien ja gluteenittomien peruskeksien ohjeen. Ohje on hyvä pohja varioimiselle. Voit laittaa sekaan melkein mitä tahansa: kuivattuja marjoja/hedelmiä, tuoreita marjoja/hedelmäpaloja, maapähkinävoita, pähkinärouhetta,…

 125g sulatettua rasvaa/öljyä (esim. kookosöljyä)
1-2dl omenahilloa (laita enemmän, jos haluat mehevämmät keksit)
2 kananmunaa
½dl-1dl hunajaa (laita enemmän, jos haluat makeamman)
½dl kaurahiutaleita
½tl leivinjauhetta
loraus jotakin kasvimaitoa (laita, jos haluat mehevämmät keksit) 

Sulata rasva, ja liota hunaja siihen. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää sitten omenahillo ja munat, viimeiseksi rasva-hunajaseos. Lopuksi heitä sekaan mahdolliset muut jutut. Muotoile palloiksi ja litistä hellästi. Paista 180 asteessa noin 8-12 minuuttia.

Yhteistyössä Mummon ja Foodinin kanssa 🙂

p.s. Muistathan vinkkaamani vertaistukitapahtuman ylihuomenna lauantaina!