Millä sinä täyttäisit marraskuussa Brita-kakkusi?

Brita

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Onko teillä tapana tehdä klassinen Brita-kakku juhannukseksi? Vai jouluksi? Brita-kakkuhan on kivan simppeli ja maistuu niin moneen makuun, että miksipä sitä ei voisi tehdä vaikka marraskuussa? Britan täyttämiseen kun voi käyttää mielikuvitusta sen verran laajasti, että se onnistuu myös näinä alkutalven harmaina kuukausina vallan mainiosti! Ei siihen tuoreita mansikoita välttämättä tarvita.

Tässä siis Brita-kakun ohje teille, joilla se ei muistista heti mieleen tule 🙂 Tämä meidän versio on maidoton ja gluteeniton ja tähän reseptiin pientä eksoottista vivahdetta tuo kookos 🙂

Brita-kakku (maidoton ja gluteeniton)

pohja:

150 g haluamaasi rasvaa (jos teet maidottoman version, käytä maidotonta rasvaa)

1.5 dl  sokeria

4 keltuaista

2 dl gluteenitonta jauhoa, esimerkiksi riisijauhotattarijauhoseos

2 tl leivinjauhetta

1.5 dl kasvimaitoa (esim. kaurajuomaa)

marenki:

4 valkuaista

2 dl sokeria

kookoslastuja/mantelilastuja

täyte:

4 dl kookoskermaa

2 rkl kookossokeria

1 litra mansikoita (tai ihan mitä vain muuta, mitä keksit: muita marjoja, hedelmiä, hilloja, raparperia,…)

Brita

Aloita pohjan teosta: Erottele ensin kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset yksi kerrallaan hyvin sekoittaen välillä. Lisää taikinaan vuorotellen maitoa ja jauhoseos (leivinjauhe + jauhot yhdistettynä) koko ajan vatkaten. Levitä taikina tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.

Tee marenki: Vatkaa valkuaiset vaahdoksi sokerin kanssa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Levitä marenki tasaisesti taikinan päälle ja lisää päälle mantelilastut/kookoslastut.

Paista kakkupohja  175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on kauniin ruskea.

Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se puoliksi, täytä se kookoskermavaahdolla ja mansikoilla (tai muilla valitsemillasi täytteillä) vähän ennen tarjoilua, jotta marenki ei ehdi pehmetä.

Maukkaita päiviä marraskuuhun!

Kun synttärikakuksi kelpaa hyvin se terveellinenkin kakku!

Viikko sitten kirjoittelin Pikkusankarin ja Minimullistajan yhteissynttäreillä tarjottujen gluteenittomien, maidottomien ja sokerittomien herkkukeksien reseptin. Nyt olisi vuorossa kakun ohje! Kakku ei ole se perinteisin, heh. Tässä on siis vesimelonikakku meidän tapaan tehtynä! Kakku on maidoton, gluteeniton eikä sisällä valkaistua sokeria, vaan vaihtoehtoisia makeutustapoja 🙂 Ja tiedoksi niille, joille kalorit merkkaavat jotakin, niin tämä kakku on todella, todella kevyttä kamaa. Siis ihan oikeasti tällä kertaa 😀
1 vesimeloni
1-2 tölkkiä kookoskermaa
0,5 dl hunajaa
20 tippaa vaniljasteviaa
2-3 banaania
5 dl tuoreita vadelmia

Laita kookoskerma yön yli jääkaappiin. Halkaise vesimeloni kahtia ja veistele kuoret pois. Kuivaa vesimeloni taputtelemalla talouspaperilla. Laita vesimelonipuolikkaat jääkaappin noin tunniksi kylmettymään. Ota kookoskerma kylmästä ja avaa se varovasti. Kylmässä rasva nousee pintaan ja neste valuu pohjaan. Käytä tähän ohjeeseen vain rasvaosuus. Kaavi se varovasti kulhoon. Lisää sekaan haluamasi määrä makeutusta (ohjeessa meidän tyyli). Vatkaa seos tasaiseksi. Ota vesimelonin puolikkaat jääkaapista ja kuivaa ne vielä kerran talouspaperilla. Levitä kookoskermaa reilu kerros vesimelonien päälle ja koristele miten tahdot, vaikka banaaninpaloilla ja vadelmilla, kuten me. Nauti kylmänä.
Tuoreiden marjojen satokauden mennessä ohi, itse tuunaisin kakkua esimerkiksi kaakaonibseillä, raakasuklaan paloilla, gojimarjoilla, mulpereilla, rouhituilla pähkinöillä yms. Lupaan, että sekin tapa toimii! Ja näiden kuorrutusvaihtoehtojen sekaanhan voi laittaa ihan mitä tahansa tuoretta hedelmää!
Herkullista viikkoa jokaiselle blogin lukijalle!
Yhteistyössä Foodinin kanssa