Kesän helpot kauraiset pikkuleivät (gluteenittomat ja maidottomat)

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Jos kaipaat jotakin herkkua, mutta pihailu kutsuu tällä hetkellä enemmän kuin pitkäkestoinen leivonta, niin tässä on ohje juuri sinulle. Helpot, nopeat, herkulliset gluteenittomat ja maidottomat kauraiset pikkuleipäset.

Makeat kaurauset pikkuleipäset

200g sulatettua kookosöljyä

2 dl kookossokeria

2 kananmunaa

2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita tai kaura-tattarihiutaleiden sekoitus

2,5 dl gluteenittomia jauhoja oman mielen mukaan (esimerkiksi riisijauhoja)

2 tl leivinjauhetta

1tl psylliumia

ripaus aitoa vaniljaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat ja sula rasva/öljy ja sekoita tasaiseksi. Nosta lusikalla nokareita pellille ja muista sijoittaa nokareet väljästi, sillä ne leviävät jonkin verran. Paista noin 8 minuuttia 180-200 asteessa. Jäähdytä pellillä.

Ihanaa alkanutta heinäkuuta kaikille!

Voiko täytekakun pohja olla maidoton, gluteeniton sekä munaton?

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Voi olla! Tässä tulee hyvä pohjavaihtoehto erityisruokavalioleivonnalle. Jos teillä juhannuskakku on vielä tekemättä, niin ota tästä ohje ja ala väsäämään 🙂 !

Täytekakun pohja (maidoton, gluteeniton, munaton)

2 dl sokeria

150g haluamaasi rasvaa

3 dl omenasosetta tai banaanisosetta

4dl gluteenittomia jauhoja, esimerkiksi riisijauhoja

1.5 tl leivinjauhetta

 

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää omenasose ja jauhoseos. Kaada vuokaan ja paista 180 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä, halkaise ja täytä haluammallasi täytteillä.

Kesä on juhlien aikaa, joten toivottavasti tämä ohje auttoi jotakuta -ton-kokkia pohdinnoissaan 🙂

Teepä teeleipiä!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Minulla on sinulle ehdotus: seuraavan kerran, kun pohdit, että jotakin kivaa, suolaista, pehmeää ja helppoa voisi leipoa, niin ota tästä resepti talteen ja tee näitä: helppoja teeleipiä!

Teeleivät (gluteenittomat)

4 dl  nestettä (maitoa tai vettä)

50 g hiivaa

50 g gheetä

100 g kaurajauhoja

150 g tattarijauhoja

30 g psylliumia

1 tl suolaa

1 muna

2 rkl hunajaa

Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää sula rasva. Sekoita kaikki kuivat aineet ja muna sekä hunaja taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi. Seos jää löysäksi, mutta sakenee kohotessaan: anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Nosta lusikalla noin 0,5 dl leipää kohden taikinaa ja levitä vähän. Anna vielä kohota hetken pellillä ja paista 15-18 minuuttia uunin keskitasolla noin 200 asteessa.

Sluuuuurps!

Manteli-omenamuffinit – koska aina voi leipoa!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Meillä on kiva viikonloppu tulossa! Huomenna ajellaan pääkaupunkiin, käytetään pojat osteopaatilla, edistän hieman omia työprokkiksiani ja vauvan kanssa treffataan ystävä vielä illalla. Perjantaina lähden ajalemaan esikoisen ja kuopuksen kanssa monen sadan kilometrin päähän ihanien ystävien luo viikonloppua viettämään. Isi ja keskimmäinen jäävät viettämään viikonloppua tänne etelä-Suomeen. Hieman erilainen viikonloppu siis tiedossa 🙂 Nyt tulin jakamaan yhden muffiniohjeen, sillä AINA on hyvä aika leipoa, eikö? 🙂

Manteli-omenamuffinit

1dl riisijauhoja

1dl perunajauhoja

1dl mantelijauhoja

2tl leivinjauhetta

1dl kookossokeria (lisää enemmän, jos tahdot makeammat)

kourallinen-pari rouhittuja manteleita

1-2 omenaa kuutioituina

ripaus bourbon-vaniljajauhetta/vaniljauutejauhetta

100g sulaa kookosöljyä

2dl omenasosetta

(kookosmannaa päälliseksi)

Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin. Lisää kookosöljy sekä omenasose. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista noin 10 minuuttia 200 asteessa. Jäähtyneiden muffinien päälle voit tehdä koristelun kookosmannasta: sulata vesihauteessa kookosmannaa ja viruta lusikalla muffinien päälle ja anna kiinteytyä.

Iloa loppuviikkoon!

Starttaa viikkosi kukkakaalirieskalla!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Oletteko te tehneet paljon kukkakaalileipää kukkakaalista ja kananmunista? Meillä paistellaan ihan joka viikko tuota peruskukkakaalileipää, joskus montakin kertaa. Sitä tehdään sen helppouden takia, ja sen takia, että se on vaivaansa nähden ihan älyttömän herkullinen! Esikoinen on jopa kertonut sen olevan parasta leipää ikinä. Niin, ja se leipä on ilman jauhoja valmistettu, että ihan hyvä saavutus minun mielestäni… 🙂

Perusohje nopeaan (laiskan) kukkakaalileipään on siis: hienonna kukkakaalit monitoimikoneessa ihan pieniksi (riisin jyvien kokoisiksi) ja laita sekaan kaksi kananmunaa sekä mausteita. Jos tahdot hifistellä tai saada jotakin uutta makua mukaan, niin kokeile seuraavaa ohjetta! Siinä kukkakaalit valmistellaan eri tavalla ja taikinan joukkoon laitetaan jauhoja. Rieskan maku on ihanan pähkinäinen, kuitenkin ilman pähkinöitä. Tämän rieskan maun se juttu tulee kurpitsansiemenjauhosta.

Kukkakaalirieska (gluteeniton)

1 kukkakaali (300-500g)

2 kananmunaa

3 rkl kurpitsansiemenjauhoa

1 rkl kookosjauhoa

ripaus suolaa

gheetä voiteluun

Pilko kukkakaali ja höyrytä/keitä se kevyesti. Soseuta kukkakaali tasaiseksi mössöksi ja lisää sekaan munat, jauhot ja suola. Levitä taikina leivinpaperille ohuehkoksi levyksi. Voitele pinta juoksevaksi sulatetulla gheellä. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä. Anna rieskan vetäytyä hetken ennen tarjoilua.