Manteli-omenamuffinit – koska aina voi leipoa!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Meillä on kiva viikonloppu tulossa! Huomenna ajellaan pääkaupunkiin, käytetään pojat osteopaatilla, edistän hieman omia työprokkiksiani ja vauvan kanssa treffataan ystävä vielä illalla. Perjantaina lähden ajalemaan esikoisen ja kuopuksen kanssa monen sadan kilometrin päähän ihanien ystävien luo viikonloppua viettämään. Isi ja keskimmäinen jäävät viettämään viikonloppua tänne etelä-Suomeen. Hieman erilainen viikonloppu siis tiedossa 🙂 Nyt tulin jakamaan yhden muffiniohjeen, sillä AINA on hyvä aika leipoa, eikö? 🙂

Manteli-omenamuffinit

1dl riisijauhoja

1dl perunajauhoja

1dl mantelijauhoja

2tl leivinjauhetta

1dl kookossokeria (lisää enemmän, jos tahdot makeammat)

kourallinen-pari rouhittuja manteleita

1-2 omenaa kuutioituina

ripaus bourbon-vaniljajauhetta/vaniljauutejauhetta

100g sulaa kookosöljyä

2dl omenasosetta

(kookosmannaa päälliseksi)

Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin. Lisää kookosöljy sekä omenasose. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista noin 10 minuuttia 200 asteessa. Jäähtyneiden muffinien päälle voit tehdä koristelun kookosmannasta: sulata vesihauteessa kookosmannaa ja viruta lusikalla muffinien päälle ja anna kiinteytyä.

Iloa loppuviikkoon!

Starttaa viikkosi kukkakaalirieskalla!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Oletteko te tehneet paljon kukkakaalileipää kukkakaalista ja kananmunista? Meillä paistellaan ihan joka viikko tuota peruskukkakaalileipää, joskus montakin kertaa. Sitä tehdään sen helppouden takia, ja sen takia, että se on vaivaansa nähden ihan älyttömän herkullinen! Esikoinen on jopa kertonut sen olevan parasta leipää ikinä. Niin, ja se leipä on ilman jauhoja valmistettu, että ihan hyvä saavutus minun mielestäni… 🙂

Perusohje nopeaan (laiskan) kukkakaalileipään on siis: hienonna kukkakaalit monitoimikoneessa ihan pieniksi (riisin jyvien kokoisiksi) ja laita sekaan kaksi kananmunaa sekä mausteita. Jos tahdot hifistellä tai saada jotakin uutta makua mukaan, niin kokeile seuraavaa ohjetta! Siinä kukkakaalit valmistellaan eri tavalla ja taikinan joukkoon laitetaan jauhoja. Rieskan maku on ihanan pähkinäinen, kuitenkin ilman pähkinöitä. Tämän rieskan maun se juttu tulee kurpitsansiemenjauhosta.

Kukkakaalirieska (gluteeniton)

1 kukkakaali (300-500g)

2 kananmunaa

3 rkl kurpitsansiemenjauhoa

1 rkl kookosjauhoa

ripaus suolaa

gheetä voiteluun

Pilko kukkakaali ja höyrytä/keitä se kevyesti. Soseuta kukkakaali tasaiseksi mössöksi ja lisää sekaan munat, jauhot ja suola. Levitä taikina leivinpaperille ohuehkoksi levyksi. Voitele pinta juoksevaksi sulatetulla gheellä. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä. Anna rieskan vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

Superhelppo pehmisohje (ilman lisättyä sokeria)!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Kaipaako joku muukin välillä oikeasti tosi nopeita herkkuratkaisuja? Hep! Täällä ainakin käsi nousi! Pehmistä voi meidän mielestä syödä myös talvella, miksipä ei? Tässä ihana, helppo, täyteläinen ja kermainen pehmisohje:

2 kypsää banaania

1 tlk kookosmaitoa

1dl (grassfed) heraproteiinijauhetta

Pilko banaanit pieniksi paloiksi ja laita ne muutamaksi tunniksi pakkaseen. Sekoita vaniljan tai suklaanmakuinen heraproteiinijauhe kookosmaitoon. Lisää seokseen kohmeiset banaanit ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Voit jo tässä vaiheessa syödä jäden, voit laittaa sen jäätelökoneseen tekeytymään hetkeksi tai voit pakastaa sen. Maku on parhaimmillaan, kun jäätelö on melko sulaa, siis pehmismäistä.

p.s. Herasta, sen alkuperästä ja laadusta kohistaan ajoittain somessa. Jos haluat syödä laadukasta heraa, niin ota selvää, että herasi ei ole juustoteollisuuden jämää, vaan ihan oikeasti maidosta tehtyä laadukasta (mielellään vapaana laiduntavien lehmien) tavaraa. Meidän suositus laadukkaasta herasta on Foodinin herkullinen grassfed suklaa tai vanilja! Niiden maku on heran lisäksi peräisin laadukkaista makuaineista eli aidosta vaniljasta ja kaakaosta.

Pehmeän ihanaa loppuviikkoa!

Saanko esitellä: amarantti ja amaranttikeksit!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Tiedättekö te, mitä amarantti on? Se on siemenkasvi, jota voidaan käyttää “tavallisten” viljojen tapaan. Amarantti sisältää suhteellisen paljon proteiinia (15%!), ja se on erityisen ravinnerikas (se sisältää paljon rautaa, fosforia, magnesiumia, seleeniä, sinkkiä, kaliumia, folaattia, B6:ta, metioniinia, lysiinia – wau!).

Amaranttia voi soveltaa monipuolisesti: siitä voi tehdä ruokaan lisukkeen tai lisätä sitä ruokiin mukaan. Amarantista voi tehdä puuroa tai pop-amarantteja (poppareiden korvaajia). Mutta amaranttia voi käyttää myös leivontaan, kuten me käytimme kekseihin. Nämä keksit ovat herkullisia, täyteläisiä ja persoonallisen makuisia (ei siis mitään perusvehnäkekseiltä maistuvia, sillä amarantissa on ihana omalaatuinen, pähkinäinen makunsa!).

Me tutustuimme amaranttiin jo seitsemän vuotta sitten, silloin, kun ensimmäinen imetysdieettini alkoi ja piti keksiä uusia ruokavaihtoehtoja kokeiltavaksi. Silloin se oli todella erikoinen vilja suomalaisille, eikä kukaan lähipiirissämme ollut edes kuullut siitä aiemmin. Kannattaa antaa amarantille mahdollisuus!

Amaranttikeksit (12-16kpl)

1 kananmuna

50-75ml kookossokeria

100g gheetä

3dl amaranttihiutaleita

3/4dl teff-jauhoja

1/2tl ruokasoodaa

50ml kookoshiutaleita

ripaus suolaa

hyppysellinen bourbon-vaniljaa tai vaniljauutetta

Vatkaa muna ja sokeri kevyesti yhdessä. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää ne sitten huoneenlämpöisen gheen kanssa muna-sokeri seokseen koko ajan sekoittaen. Muotoile taikinasta leivinpaperille pienehköjä keksejä. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes keksien pinta on saanut hieman väriä.

 

Antoisia tutustumis-, leipomis- ja maisteluhetkiä! Ja energiaa uuteen viikkoon!

Etsitkö hyvää reseptiä maidottomiin, munattomiin ja gluteenittomiin muffineihin? – Tästä saat sen!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Onkos siellä leipojia, jotka ovat vailla hyvää perusmuffinitaikinaa? Sellaista, joka sopii maidottomille, munattomille sekä gluteenittomillekin? Jaan nyt sellaisen kanssanne 🙂

2dl gluteenittomia jauhoja (esimerkiksi riisijauhoja, kaurajauhoja, tattarijauhoja)

1dl perunajauhoja

(0,5dl kaakaojauhetta – tämä tekee muffineista ruskeita, jos niin tahtoo 🙂 )

2tl leivinjauhetta

2tl kookossokeria

ripaus bourbon-vaniljaa/vaniljajauhetta

100g sulaa kookosöljyä

1 banaani

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 10 minuuttia 180-200 asteessa. Kuorruta ja koristele halutessasi.