Miehen maidoton herkkukeitto: kermainen myskikurpitsakeitto

Mieheni ei ole koskaan ollut oikein keittojen ystävä, mutta nyt viime aikoina hän on hieman niistä innostunut ja yksi päivä hän kokkaili tällaisen kermaisen, pehmeän ja makeahkon myskikurpitsakeiton. Keitto on maidoton ja gluteeniton.

1 keskikoinen myskikurpitsa
0,5 dl kookosmannaa
2 tl sipulijauhetta
0,5 tl kuivattua timjamia
ripaus suolaa
0,5-1 dl vettä

Halkaise kurpitsa pitkittäissuunnassa. Poista siemenet. Paista uunissa 200 asteessa 45-60 minuuttia, kunnes kurpitsan malto on pehmeää.

Kaavi malto kattilaan.

Lisää kookosmanna.

Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderillä sileäksi.

 Mausta ja lisää vettä halutun koostumuksen aikaansaamiseksi.

Keitto on herkullinen sellaisenaan, mutta voit lisätä siihen vaikka
metsäsieniä ja jonkun proteiinilähteen (pekonikuutiot, jauheliha tms.)
Ohjeesta tulee yksi annos.
Yhteistyössä Foodinin kanssa

Viikonloppuherkkuvinkin vuoro!

Mitä jos antaisit tämän viikonlopun alkaa herkullisella vuohenmaitopannarilla? Tässä ei ole käytetty lehmänmaitoa, gluteeniviljoja eikä perussokeria, mutta on silti ehdottoman herkullinen! Tämä pannari on parasta suoraan uunista tullessaan!

Vuohenmaitopannari
1l vuohenmaitoa
1,5dl kookosjauhoja
1rkl psylliumia
2-3 kananmunaa
50g gheetä
0,5dl kookossokeria
0,5 tl suolaa
1tl kanelia
ripaus vaniljaa
1rkl kookosöljyä voiteluun

Sekoita ainekset keskenään ja anna turvota puolisen tuntia.
Voitele leivinpaperi kookosöljyllä. Paista uunissa 200 asteessa noin 40-50 minuuttia.

Hauskaa viikonloppua kaikille! 
Minun viimeinen kokonainen työviikko on nyt ohi (jeeeee!), ja viikonloppuna on luvassa jatkoa taas mahtaville NLP-opinnoilleni! Luvassa olisi myös sukulaisen synttäreiden juhlintaa ja perheen kanssa oleskelua. Tämä ilta kuluu erikoisesti Pikkusankarin kanssa kaksin kotona, ja suunnitelmissa olisi ainakin pienimuotoista siivousta ja kirppiskamojen raivausta, tietty herkuttelun ja lähistelyn lisäksi 🙂 Ja muistakaa, vaikka blogi ei päivittyisi usein, niin instagram päivittyy ihan päivittäin: @skribentti, nähdään siis sielläkin :-)! (Ja jos meidän perheen ruokakuviot ja hyvinvointiasiat kiinnostelee enemmänkin, niin niitä juttuja löytyy myös mieheni tuoreelta instatililtä: @ramonjansson)

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Miltä kuulostavat sokerittomat Creamy toffee -konvehdit ja mikä on tämän hetken hittipuuromme?

Nyt kun viimeisimmätkin ovat popsineet kaiken maailman juhlapöydän konvehdit suuhunsa, on aika tehdä itse kahvipöytään naposteluherkkuja! Tässä on resepti, joka sopii myös niille, jotka tahtovat vältellä näin joulun jälkeen sanaa (ja makua) suklaa kaukaa, mutta herkutella! Ja joo, niiden Juhlapöydän konvehtien jälkeen ei ole ollenkaan pöllömpää, että nämä konvehdit (eli oikeasti raakakarkit) ovat maidottomia, viljattomia, sokerittomia sekä makeutusaineettomia, eikös niin? Mieheni nimesi nämä Creamy toffee -konvehdeiksi, ja jep – maku vastaa täysin nimeään, slurps!


Creamy toffee -konvehdit (noin 200g)

100g taateleita
50g cashewtahnaa
30g kookosmannaa
1dl mulpereita
1rkl mct-öljyä
ripaus suolaa
hyppysellinen vaniljaa

Jauha kaikki aineet sekaisin monitoimikoneessa sileäksi massaksi. Levitä pieneen kulhoon voipaperin päälle tasaiseksi levyksi ja laita astia pakkaseen. Kun massa on jähmettynyt, leikkaa se pieniksi suupaloiksi.


Toinen resepti, joka taitaa olla sekin nyt pakko jakaa, on niinkin yksinkertainen juttu, kuin minun tämänhetkinen lempparituorepuuroni! Aiemmat, edelleen toimivat tuorepuuroreseptini löydät täältä: Tuorepuurofanin luottoreseptit, Tuorepuuro, nyt! ja Suutuntumahifistelijän joulupuuro. Ja tässä olisi nyt yksi lisää!

Lakkatuorepuuro (1 annos)
1dl (sulatettua) lakkaa
kourallinen gojimarjoja
kourallinen mulpereita
1½-2dl kaurahiutaleita
makeutusta oman mielen mukaan (esim. steviatipat, hunaja)
1dl keitettyä marjateetä (meillä vakkarisuosikki on Clipperin teet, esim. Wild berry infusion)
Sulata kookosmanna (sulaa myös kätevästi esimerkiksi ohjeessa käytetyn keitetyn teen seassa sekoitellen). Lisää kaikki muut aineet suht nopeasti (ettei kookosmanna kerkiä jämähtää heti) ja sekoittele tasaiseksi. Nauti saman tien tai jääkaapin kautta myöhemmin!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Mitä jos perjantai olisikin leipäperjantai?

Nyt olisi vuorossa aika iisi vuokaleivän resepti, jota voit syödä sellaisenaan vain viipaloituna tai vaihtoehtoisesti kasata leipäsiivun päälle vaikka ne pitsamaiset päällysteet, jos teillä monen muun perheen tapaan vietetään pitsaperjantaita! Ohje on maidoton ja gluteeniton.


Vuokaleipä

5½ dl vettä
½ dl kookosöljyä, oliiviöljyä, tai sulatettua gheetä
40 g hiivaa
1,5 tl suolaa
3 dl porkkanaraastetta
500 g tattarijauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl riisijauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin yleiskoneella tai jos et omista yleiskonetta, niin aluksi sähkövatkaimella ja sen jälkeen käsillä. Kaada taikina 1,5 litran vuokaan ja anna kohota hyvin, noin 40 minuuttia. Paista 230 asteessa 30 minuuttia. Lisävinkki: seuraavina päivinä käytä leipä paahtimen kautta!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Ole vallankumouksellinen ja syö laatikoita joulun jälkeenkin!

Tiedän, joulu meni jo, mutta minä se vain kirjoittelen laatikoiden ohjeita blogiini. Tylsää? No, ei siltä kannalta mietittynä, että miksipä sitä ei söisi hyviä ruokia ihan milloin tahansa vuodesta, jos kerta niistä pitää! Miksi esimerkiksi moni säästää bataattilaatikon syömistä jouluun, vaikka se olisi kelpo arkiruoka muunakin ajankohtana? 
Tässä olisi parin laatikon ohje, meidän tyylillä tehtynä (kumpikaan laatikoista ei sisällä gluteenia ja lasagne on lisäksi lehmänmaitoproteiiniton). Näitä kannattaa kokeilla muulloinkin kuin jouluna!

Bataattilaatikko
1,5kg bataattia
2dl kermaa
150g sinihomejuustoa
1 kananmuna
pippuria
Keitä (luomu)bataatit kuorineen suolavedessä pehmeäksi. Kuori, muussaa ja jäähdytä ne.
Sekoita kulhossa kerma, muna, kookossokeri, mausteet ja teffjauho. Anna seoksen turvota sillä välin, kun bataattimuusi jäähtyy. Yhdistä ainekset ja nypi juusto sekaan. Voitele uunivuoka gheellä. Kaada massa vuokaan. Laita pinnalle gheenokareita ja ripottele päälle vielä teffiä.
Paista kiertoilmauunissa 150 asteessa 40-50 minuuttia.
Bataattilaatikko on koostumukseltaan parasta tekohetkestä vasta seuraavana päivänä.
Lasagne
500g jauhelihaa
400g paseerattua tomaattia
2 punasipulia
3 valkosipulin kynttä
pippuria
persiljaa
50g gheetä
5dl vuohenmaitoa
1dl raastettua vuohenjuustoa
1pkt gluteenittomia lasagnelevyjä
vuohenjuustoraastetta kuorrutukseen
Kuullota silpotut sipulit gheessä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää paseerattu tomaatti ja jätä kastike tekeytymään. Valmista valkokastike: sulata kattilassa ghee ja lisää siihen ripotellen teffiä ja sitten vuohenmaito ohuena vanana koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi vuohenjuustoraaste valkokastikkeeseen. Lisää jauhelihakastikkeeseen tämän jälkeen persiljaa.
Voitele lasagnevuoka gheellä. Kaada pohjalle noin neljännes valkokastikkeesta ja jauhelihasta. Asettele lasagnelevyt kastikkeen päälle. Tee kolme kerrosta. Kaada päällimmäiseksi jauhelihaa ja valkokastiketta ja ripottele juustoraastetta oman maun mukaan kuorrutteeksi.
Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Yhteistyössä Foodinin kanssa