Imettävän äidin viisi sekuntia jääkaapilla

Imetys on alkanut – ja tietty sen mukainen nälkäkin tullut mukaan kuvioihin… Tiedättehän; jostakin on saatava sitä energiaa ihannythetipaikalla! Mutta sitten kun toisaalta ei tahdo mitä tahansa suuhunsa tunkea, vaan sen täytyy myös olla priimaa kamaa, mitä maitonsa kautta pienelle tarjoaa. Tässä siis minun lempparein tämänhetkinen viiden sekunnin to-del-la herkullinen energiantankkausvinkki:

Pussista taateli kouraan ja päälle cashewtahnaa. Suuhun. Uudestaan, jos siltä tuntuu. Ja niin usein, kun siltä tuntuu :-)) Resepti on luonnollisesti maidoton, gluteeniton ja sokeriton.

Olemme huomanneet, että taateleissa ja cashewtahnoissa on suuria eroja merkkien välillä. Meiltä lähtee ääni luonnollisesti Foodinille – ihan rehellisesti parhaat taatelit ja pähkinätahnat, mitä mistään saa! Kannattaa vertailla, jos tahtoo parasta!
Yhteistyössä Foodinin kanssa

Miehen maidoton herkkukeitto: kermainen myskikurpitsakeitto

Mieheni ei ole koskaan ollut oikein keittojen ystävä, mutta nyt viime aikoina hän on hieman niistä innostunut ja yksi päivä hän kokkaili tällaisen kermaisen, pehmeän ja makeahkon myskikurpitsakeiton. Keitto on maidoton ja gluteeniton.

1 keskikoinen myskikurpitsa
0,5 dl kookosmannaa
2 tl sipulijauhetta
0,5 tl kuivattua timjamia
ripaus suolaa
0,5-1 dl vettä

Halkaise kurpitsa pitkittäissuunnassa. Poista siemenet. Paista uunissa 200 asteessa 45-60 minuuttia, kunnes kurpitsan malto on pehmeää.

Kaavi malto kattilaan.

Lisää kookosmanna.

Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderillä sileäksi.

 Mausta ja lisää vettä halutun koostumuksen aikaansaamiseksi.

Keitto on herkullinen sellaisenaan, mutta voit lisätä siihen vaikka
metsäsieniä ja jonkun proteiinilähteen (pekonikuutiot, jauheliha tms.)
Ohjeesta tulee yksi annos.
Yhteistyössä Foodinin kanssa

Viikonloppuherkkuvinkin vuoro!

Mitä jos antaisit tämän viikonlopun alkaa herkullisella vuohenmaitopannarilla? Tässä ei ole käytetty lehmänmaitoa, gluteeniviljoja eikä perussokeria, mutta on silti ehdottoman herkullinen! Tämä pannari on parasta suoraan uunista tullessaan!

Vuohenmaitopannari
1l vuohenmaitoa
1,5dl kookosjauhoja
1rkl psylliumia
2-3 kananmunaa
50g gheetä
0,5dl kookossokeria
0,5 tl suolaa
1tl kanelia
ripaus vaniljaa
1rkl kookosöljyä voiteluun

Sekoita ainekset keskenään ja anna turvota puolisen tuntia.
Voitele leivinpaperi kookosöljyllä. Paista uunissa 200 asteessa noin 40-50 minuuttia.

Hauskaa viikonloppua kaikille! 
Minun viimeinen kokonainen työviikko on nyt ohi (jeeeee!), ja viikonloppuna on luvassa jatkoa taas mahtaville NLP-opinnoilleni! Luvassa olisi myös sukulaisen synttäreiden juhlintaa ja perheen kanssa oleskelua. Tämä ilta kuluu erikoisesti Pikkusankarin kanssa kaksin kotona, ja suunnitelmissa olisi ainakin pienimuotoista siivousta ja kirppiskamojen raivausta, tietty herkuttelun ja lähistelyn lisäksi 🙂 Ja muistakaa, vaikka blogi ei päivittyisi usein, niin instagram päivittyy ihan päivittäin: @skribentti, nähdään siis sielläkin :-)! (Ja jos meidän perheen ruokakuviot ja hyvinvointiasiat kiinnostelee enemmänkin, niin niitä juttuja löytyy myös mieheni tuoreelta instatililtä: @ramonjansson)

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Miltä kuulostavat sokerittomat Creamy toffee -konvehdit ja mikä on tämän hetken hittipuuromme?

Nyt kun viimeisimmätkin ovat popsineet kaiken maailman juhlapöydän konvehdit suuhunsa, on aika tehdä itse kahvipöytään naposteluherkkuja! Tässä on resepti, joka sopii myös niille, jotka tahtovat vältellä näin joulun jälkeen sanaa (ja makua) suklaa kaukaa, mutta herkutella! Ja joo, niiden Juhlapöydän konvehtien jälkeen ei ole ollenkaan pöllömpää, että nämä konvehdit (eli oikeasti raakakarkit) ovat maidottomia, viljattomia, sokerittomia sekä makeutusaineettomia, eikös niin? Mieheni nimesi nämä Creamy toffee -konvehdeiksi, ja jep – maku vastaa täysin nimeään, slurps!


Creamy toffee -konvehdit (noin 200g)

100g taateleita
50g cashewtahnaa
30g kookosmannaa
1dl mulpereita
1rkl mct-öljyä
ripaus suolaa
hyppysellinen vaniljaa

Jauha kaikki aineet sekaisin monitoimikoneessa sileäksi massaksi. Levitä pieneen kulhoon voipaperin päälle tasaiseksi levyksi ja laita astia pakkaseen. Kun massa on jähmettynyt, leikkaa se pieniksi suupaloiksi.


Toinen resepti, joka taitaa olla sekin nyt pakko jakaa, on niinkin yksinkertainen juttu, kuin minun tämänhetkinen lempparituorepuuroni! Aiemmat, edelleen toimivat tuorepuuroreseptini löydät täältä: Tuorepuurofanin luottoreseptit, Tuorepuuro, nyt! ja Suutuntumahifistelijän joulupuuro. Ja tässä olisi nyt yksi lisää!

Lakkatuorepuuro (1 annos)
1dl (sulatettua) lakkaa
kourallinen gojimarjoja
kourallinen mulpereita
1½-2dl kaurahiutaleita
makeutusta oman mielen mukaan (esim. steviatipat, hunaja)
1dl keitettyä marjateetä (meillä vakkarisuosikki on Clipperin teet, esim. Wild berry infusion)
Sulata kookosmanna (sulaa myös kätevästi esimerkiksi ohjeessa käytetyn keitetyn teen seassa sekoitellen). Lisää kaikki muut aineet suht nopeasti (ettei kookosmanna kerkiä jämähtää heti) ja sekoittele tasaiseksi. Nauti saman tien tai jääkaapin kautta myöhemmin!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Mitä jos perjantai olisikin leipäperjantai?

Nyt olisi vuorossa aika iisi vuokaleivän resepti, jota voit syödä sellaisenaan vain viipaloituna tai vaihtoehtoisesti kasata leipäsiivun päälle vaikka ne pitsamaiset päällysteet, jos teillä monen muun perheen tapaan vietetään pitsaperjantaita! Ohje on maidoton ja gluteeniton.


Vuokaleipä

5½ dl vettä
½ dl kookosöljyä, oliiviöljyä, tai sulatettua gheetä
40 g hiivaa
1,5 tl suolaa
3 dl porkkanaraastetta
500 g tattarijauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl riisijauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin yleiskoneella tai jos et omista yleiskonetta, niin aluksi sähkövatkaimella ja sen jälkeen käsillä. Kaada taikina 1,5 litran vuokaan ja anna kohota hyvin, noin 40 minuuttia. Paista 230 asteessa 30 minuuttia. Lisävinkki: seuraavina päivinä käytä leipä paahtimen kautta!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Yhteistyössä Foodinin kanssa