Koronahysteria: Valheita, puolitotuuksia ja väärää tietoa?

Mikä on totta ja mikä ei? Kuka saa tehdä päätöksen siitä, mikä on totta? Onko vain yksi totuus? Onko asiat mustavalkoisia? Mikä on luotettavaa tietoa ja millä perusteella? Mitä jos ilmenee uutta tietoa, joka kumoaa vallalla olevan totuuden? Voiko tieteeseen luottaa? Mikä on kenenkin intressi? Näitä ja monia muita kysymyksiä on hyvä miettiä juuri tässä ajassa. Meillä on periaatteessa kaikki tieto hyppysissämme, jos me olemme valmiit etsimään totuutta. Tuo tieto on kuitenkin kontrollimatriisin takana.

Median rooli tarinankertojana

Suuri enemmistö ihmisistä pitää Sanoma tai Alma median kaltaisia instituutioita ja heidän uutisiaan luotettavina tietolähteinä. Totuutena. Mutta onko se sitä? Onko se vain puolet totuudesta? Mahtuuko sinne mukaan ihan suoranaisia valheitakin?

Mediassa esitetyt väitteet vaikuttavat ihmisiin. Niiden perusteella ihmiset luovat mielikuvan nykytilanteesta ja lähitulevaisuudesta. Mitä tapahtuisi, jos mediassa ei yhtäkkiä enää puhuttaisi sanallakaan koronasta? Olisiko meillä enää tätä vaaralliseksi kutsutta tautia liikkeellä ilman median jatkuvaa muistuttamista asiasta?

Niin kuin olemme tänä vuonna huomanneet, että kausi-influenssaa ei käytännössä ole olemassa, koska sitä ei nyt testata koronatilanteen vuoksi. Mitä tapahtuisi koronavirusaallolle, jos sen testaaminen lopetettaisiin? Mitä tapahtuisi, jos palaisimme terveen järjen käyttöön?

Muistatko miten vuonna 2019 mediassa uutisoitiin, että maailmalla sairastui edellisenä vuonna 10 miljoonaa ihmistä tuberkuloosiin ja heistä 1,5 miljoonaa kuoli siihen? (https://www.who.int/teams/global-tuberculosis-programme/tb-reports/global-report-2019) Niin, en minäkään muista, koska valtamediassa ei siitä uutisoitu. Miksikö? Se ei ollut agendalistalla. Tuberkuloosiin on ollut olemassa rokote jo 100 vuotta ja se maksaa 10-20 senttiä / annos. (https://www.unicef.org/supply/reports/bacillus-calmettegu%C3%A9rin-bcg-vaccine-price-data) Tiedättekö, paljonko koronarokote maksaa? 200 kertaa enemmän per annos. Ja jos tuon rokotteen tehon säilyminen edellyttää jopa -70 asteen säilytyslämpötilaa, niin pelkäänpä pahoin, että kyseessä on jotain muutakin, kuin vain pelkkä rokote.

Pieni valhe siellä, pieni valhe täällä

Media ei valitettavasti ole puolueeton. Jos seuraa vain valtamedioita, eikä ole tietoinen parhaillaan tapahtuvasta massiivisesta sananvapauden sensuroinnista, ei voi mitenkään ymmärtää, että tilanteessa olisi mitään hämärää. Kymmenet tuhannet lääkärit ja kliiniset asiantuntijat, jotka ovat keränneet dataa kevään ensimmäisestä aallosta ovat huomanneet, että meille on valehdeltu. Lukemattomat juristit ympäri maailman ovat haastamassa valtion instituutioita oikeuteen laittomista koronarajoitustustoimista. Jenkeissä on joukkokanteita vetämässä. Lääkärit ovat perustaneet maailmalla järjestöjä, joiden tarkoitus on jakaa oikeaa tietoa, siis kliinistä tietoa kentältä. Näistäkään et ole luultavasti kuullut valtamediasta. Ainakaan koko tarinaa. Kysymys kuuluu, että miksi meille ei kerrota näistä tapahtumista?

Media rakastaa vastakkainasettelua. Vastapuolen halveksumista. Sitä tehdään yhdistelemällä asioita niin, että massoille saadaan luotua vastapuolesta sellainen kuva, joka tukee vallassa olevan narratiivin ajatusta. Yllä mainituista lääkäreiden ja juristien esilletulosta ollaan aivan hiljaa ja kaikki sensuroidaan välittömästi sosiaalisessa mediassa ja rauhanomaisista mielenilmauksista luodaan mediassa kuva, että siellä on äärioikeistoradikaalit riehumassa kaduilla. Koska valtamedia ei uutisoi näiden kliinikoiden ja oikeusoppineiden viestiä, ovat he siirtyneet sosiaalisten medioiden alustoille. Tekeekö se heidän viestistä vähemmän tärkeän tai jopa valheellisen, jos sitä ei esitetä valtamedioden alustoilla? Miksi heidät sensuroidaan välittömästi, jos jutuilla ei ole mitään perää?

Oletko tietoinen oikeuksistasi Suomen kansalaisena?

Tässä on perustuslaki pähkinän kuoressa: Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Kansanvaltaan sisältyy yksilön oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristönsä kehittämiseen. Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia. (2§) Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. (6§) Jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen. (7§) Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa. (9§) Kirjeen, puhelun ja muun luottamuksellisen viestin salaisuus on loukkaamaton. (10§) Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. (12§) Jokaisella on oikeus lupaa hankkimatta järjestää kokouksia ja mielenosoituksia sekä osallistua niihin. (13§)

Entäs oletko tietoinen mitä valmiuslaissa sanotaan?

Lain tarkoituksena on poikkeusoloissa turvata perusoikeuksia ja ihmisoikeus (1§). Poikkeusolona määritellään tämän lain mukaan vaikutuksiltaan erityisen vakavaa suuronnettomuutta vastaava hyvin laajalle levinnyt vaarallinen tartuntatauti (3§). Viranomaiset voidaan oikeuttaa poikkeusoloissa käyttämään vain sellaisia toimivaltuuksia, jotka ovat välttämättömiä ja oikeasuhtaisia 1 §:ssä säädetyn tarkoituksen saavuttamiseksi. Toimivaltuuksia voidaan käyttää vain sellaisin tavoin, jotka ovat välttämättömiä lain tarkoituksen saavuttamiseksi ja oikeassa suhteessa toimivaltuuden käyttämisellä tavoiteltavaan päämäärään nähden (4§). Poikkeusoloissa valtioneuvoston asetuksella voidaan tilapäisesti, enintään kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan, kieltää oikeus oleskella ja liikkua tietyllä paikkakunnalla tai alueella taikka rajoittaa niitä, jos se on välttämätöntä ihmisten henkeä tai terveyttä uhkaavan vakavan vaaran torjumiseksi (118§).

Nyt tarkkana siellä kotisohvalla

On korkea aika ottaa ohjakset omiin käsiinsä ja etsiä totuus. Kaiva se esiin valtamedian sumuverhon suojasta. Vaikka se tuntuisi pahalta. Vaikka se tarkoittaisi koko oman uskomusjärjestelmän murskaantumista. Kuuntele sisintäsi. Luota intuitioosi. Vain näin voimme nousta ihmiskuntana uudelle tasolle. Yhdessä, yhtenä rintamana.

Pidetään kiinni meidän ihmisoikeuksistamme. Meidän itsemääräämisoikeudestamme. Poliitikoiden pitäisi olla edustamassa meitä, Suomen kansalaisia, ja tekemässä päätöksiä meidän etuamme ajatellen. Nyt päätökset ja toiminta Arkadianmäellä näyttää hieman epäilyttävältä. Luuletteko, hyvät lukijat, että saisimme kerran luovutetut oikeudet joskus vielä takaisin?

37 thoughts on “Koronahysteria: Valheita, puolitotuuksia ja väärää tietoa?

 1. Ootko ihan tosissas?
  Oletko tietoinen hoitajien ahdingosta? Koska on muitakin sairauksia edelleen, kuin korona. Edelleen ihmiset saavat infarkteja, joutuvat liikenneonnettomuuksiin jne. Sielläkin tarvitaan hoitajia. Entä, sitten, kun koronapotilaita on sairaala pullollaan, kuka silloin hoitaa sen infarktin saaneen?
  Korona on edelleen uusi virus ihmisten keskuudessa, eikä sen käyttäytymistä voi tietää.

  Minua pistää vihaksi ihmiset, jotka eivät ymmärrä sitä seikkaa, ettei hoitajia riitä loputtomiin. Eikä hoitajat jaksa venyä loputtomiin sen vuoksi, että ihmiset mieltävät oikeudekseen liikkua ja levittää tautia.

  Kai olet lukenut uutisia maailmalta? Kenties Italiasta, jossa ainakin keväällä sairaalat OLIVAT TÄYNNÄ koronaa? Jaksaisitko itse venyä ja paukkua työssäsi loputtomiin, tehden pakotettuna töitä? Ei hoitajat voi valita, jos valmiuslaki tulee taas voimaan.

  Rokote on kohta täällä, yrittäkää nyt hyvät ihmiset vielä hetki jaksaa.

 2. Hyvä teksti!!!
  Kiitos! Loistavaa että totuuden nimissä kyseenalaistetaan. Koska kaikki ei todellakaan ole hyvin.
  Täysin ymmärrettäviä reaktioita näiden tahoilta ketkä on suutuksissa ”salaliittoteoreetikoista”.
  Rakenteet ja uskomukset minkä varassa olet elänyt ja joku joka tulee niitä kyseenalaistamaan on ymmärrettävästi pelottavaa. Mielestäni mikään ei ole pelottavampaa kun epäluottamuksen mahdollisuus.
  Kyse on meidän elämästä,lapsista,toimeentulosta. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Jokainen meistä, tai ainakin toivon niin uskaltaa hypätä sivummalle ja oikeasti miettiä mitä täällä nyt tapahtuu. Unohdetaan hetki valtamedian syöttämä pelottelu ja ajatellaan omilla aivoilla. Onkohan tämä se maailman käännekohta kun jotain pyhää yritetään viedä meiltä. MITÄ
  JOS? Mietikkää rakkaat ihmiset.
  Itse en ainakaan suostu menettämään ihmisoikeuksiani tämän edessä, toivottavasti et sinäkään.
  Hämmentävää miten kukaan ei tunnu ottavan vastuuta kansalaisten kysymyksistä,järkkymätön sensuuri on valloillaan.
  Itselläni on niin paljon kysymyksiä,varmaan jokaisella meistä.

  Kumman sinä valitsen pelon vai rakkauden?
  Kumman puolesta sinä haluat elää eläämäsi,pelon va rakkauden?
  Oletko pelon edessä valmis tekemään kaiken mitä luotettavalta tuntuneet ihmiset sanovat ja takana ihmisyyden menetys. Rakastaako valtio kansalaisiaan? Vai rakastaako valtio sitä
  mitä saa kansan tekemään pienestä käskystä..
  Omia pohdintoja.

  Jaan eteenpäin tekstin.

  Yhdessä selvitään!
  Rakkautta ja rauhaa.

 3. Kiitos tästä kirjoituksesta!!

  Se, että uskaltaa nostaa epäkohtia esiin tässä ajassa, on uskomattoman rohkeaa!

  Se, että toisinajattelijat tyrmätään heti sekopäinä, on ajan henki. Tähän on tultu. Tästä asiasta ei saa olla kuin yksi mielipide.

  Miksi mitään koronaan liittyvää et saa kyseenalaistaa? Eikö se ole hiton epäilyttävää jo itsessään?

  Ja mitä hoitajiin tulee – niin se varsinainen ongelma on kyllä muualla kuin koronassa. Ei siellä auvoista ole ennen koronaakaan ollut.

  Ja todellakin nostan hattua jokaikiselle hoitajalle. Tiedän, mitä se on – ja siksi moni ystäväni onkin alalta lähtenyt tai lähtemässä.

 4. Kiitos todella hyvästä kirjoituksesta! Ja mahtavaa, kun olette laittaneet luotettavat lähdeviitteet (niihin ei kenelläkään pitäisi olla nokan koputtamista, WHO, UNICEF!), toisin kuin tämän hetken klikkiotsikot ja valtamediat tekee. Media sensuroi jatkuvasti sekä suomalaisia, että ulkomaalaisia terveysalanasiantuntijoita, vääristelee asioita ja lietsoo pelkoa!

  Mistä tiedän? Olen itse hoitotyön ammattilainen, enkä näe valtamediassa yhtään kollegoideni ulostuloja asian suhteen. Suomalainen infektiotautien emeritusprofessori sanoi jo keväällä, että tämä pandemia on saanut täysin järjettömät mittasuhteet. Samaa on kirjoittettu Lääkärilehdenkin julkaisuissa. Tätä samaa sanoo tuhannet muut lääkärit ympäri maailmaa!

  Tämä on täysin median ja poliittisten vaikuttajien luoma illuusio.

  THL itse sanoo sivuillaan (Tilannekatsaus koronavirus), että koronaan liittyväksi kuolemaksi merkitään kaikki kuolintapaukset, jossa kuollut henkilö on testattu kuukauden sisällä (28 päivää) positiiviseksi koronaviruksen kantajaksi, vaikka henkilö olisikin kuollut koronan sijasta jonkin täysin muun syyn vuoksi. Tämä on naurettavaa harhaanjohtamista ja tilastojen tahallista väärentämistä!

  Rokote ei tule muuttamaan tilannetta millään tavalla. Rokote ei estä tartuntoja, se lieventää vakavan koronavirusinfektion oireistoa, tämän ovat rokoteyhtiöt itse sanoneet sekä THL Hanna Nohynek. Alle 70-vuotiaiden selviytymisprosentti on arvioiden mukaan 99.95-99.97%, rokotteen antamasta suojasta on esitetty vaihtelevia lukemia. Miksi tarvitaan rokote, vaikka ihmisen oma immuniteetti suojaa PARHAITEN KORONAA VASTAAN!?

  Herätkää jo! Etsikää sitä tietoa ja lukekaa tutkimuksia maailmalta! Niitä tulee jatkuvasti lisää, niitä ei Iltalehtiin paineta!

  Kiitos siitä mitä teette!

 5. Olen oikeastaan aika kailla kaikesta samaa mieltä. Eletään aika hurjaa aikaa. Saa nähdä, mikä kaikki ihmisillä oikeasti menee läpi “yhteisen hyvän” nimissä. Kiitos hyvästä tekstistä ja rohkeudesta tuoda tärkeitä asioita esille.

 6. Todella hyvä teksti! Tällaista kriittistä pohdintaa tarvittaisiin ehdottomasti enemmän nyt ihmisiltä. Ymmärrän myös yhden kommentoijan näkemyksen hoitajien kovasta paineesta. On kuitenki monia muitakin aloja, joilla paine on myös aivan sietämätön, kun konkurssit ja työttömyys ovat aivan nurkan takana.

  Pula sairaaloissa hoitajista ja tehopaikoista on todella valitettavaa, mutta pulassa ovat myös esimerkiksi nuorten auttavat palvelut, kun nuorten ahdistus on räjähtänyt tämän kaiken myötä. Ja pulassa ovat myös lukuisat yritykset ja heidän työntekijät, joista monet ovat perheen äitejä ja isiä. Jokainen voi kuvitella itsensä tilanteeseen, jossa esim omalta kahden lapsen perheeltä vietäisiin elanto 6-12kk ajaksi.

  Riskiryhmäläisiä, vanhuksia ja heitä, keille virus on vaarallinen tulisi ehdottomasti suojella. On kuitenkin monia kertoja todettu, että terveille nuorille tauti ei ole vaarallinen. Toki on yksittäisiä poikkeuksia, mutta niiden takia ei vain voida sulkea kaikkea. Sillä periaatteella kärjistetysti autoilu pitäisi kieltää tappavan kolaripelon vuoksi.

  Paljon myös kuulee perustelua, että tauti ja tilanne ovat täysin uusia ja siksi toimenpiteitä on hankala arvioida. Tämän vuoksi nimenomaan tulisi keskustelua käydä avoimin mielin, eikä sulkea ketään pois. Tuttu lause on, että asiantuntijat ovat asiantuntijoita ja he tietävät joten muilta suut kiinni. Selvästikään näihin päätöksiin ei ole kuitenkaan otettu asiantuntijoita kaikilta aloilta, jotta kaikki saisivat mahdollisuuden auttaa ja käyttää omaa luovuuttaan tilanteen ratkaisemiseen.

  Niin ikävää kuin hoitajien tilanne onkin niin pelkästään sen myötä usean alan sulkeminen ei voi olla ainoa ratkaisu. Pakko on löytyä jokin toinenkin keino, koska sen perusteella ei voi tuhota lukuisten muiden ihmisten, nuorten tai lapsien elämää. Lähipiirissäni on hoitajia ja tiedän kuinka vaikea vuosi tämä heille on ollut, eli YHTÄÄN väheksymättä heitä kirjoitan tätä.

  Mielestäni heillä, joille virus ei ole todennäköisesti vaarallinen, tulisi olla mahdollisuus käydä tapahtumissa, yökerhoissa, uimassa, kirjastossa, futismatseissa jne. ja näin pitää yllä näitä palveluja. Heidän, joille tauti on vaarallinen, tulisi puolestaan välttää näihin menoa.

  Ja jos pelätään oireettomia tartuttajia niin aivan varmasti kaupat, tapahtumat, uimahallit yms. olisivat valmiita tekemään poikkeusjärjestelyjä ja antamaan riskiryhmäläisille omat ajat, jolloin he voivat käydä. He, jotka puolestaan kertakaikkiaan pelkäävät saavansa viruksen, voisivat saada ruokakuljetukset yms kotiin jottei kaupassa tarvitse käydä.

  Olisiko se epäreilua vanhuksille ja riskiryhmäläisille joutua tällaiseen erityiskohteluun? Varmasti. Mutta varmasti myös suurin osa heistä olisi valmiita näihin erityisjärjestelyihin, jos tietäisivät sillä pelastavansa yrityksiä ja työpaikkoja, saati sitten lasten ja nuorten tulevaisuuksia.

  Nyt tarvittaisiin luovuutta, kekseliäisyyttä ja yhteispeliä. Toki voi olla, että tuollaiset erityisjärjestelyt eivät toimisi, mutta miksi sitä ei voisi kokeilla? Nykyisellä toimintamallilla on 100% varmaa, että ongelmat tulevat olemaan niin rajuja, ettei sitä kaikki osaa tämän median luoman koronapelon keskellä edes hahmottaa. Erityisjärjestelyillä annettaisiin edes pieni mahdollisuus sille, että tästä viruksesta tultaisiin pihalle pintanaarmuilla, eikä täystuholla.

 7. Ei voi muuta sanoa, kun oletteko ihmiset oikeasti tosissamme?

  Halutaanko me olla samassa tilanteessa, kuin esim Italiassa keväällä? Sairaalat täynnä, pitkiä rekkajonoja jossa kuolleita kuljetetaan tuhkattavaksi….

  Ollaanko me valmiita ottamaan riski, että sairaalat ovat aivan täynnä? Että tehohoito paikat on täynnä? Arvotaan kuka pääsee hengityskoneeseen? Kulutetaan sairaalan työntekijät aivan uuvuksiin?

  Järki käteen ihmiset ja pää pois omasta persuksesta! Täällä on selvitty monen vuoden sodistakin ja nyt ihmiset itkee, kun ei päästä baareihin tai harrastuksiin muutamana viikkona. Kyllä nykyihminen on itsekäs ja hemmoteltu.

 8. Eihän Hanna tässä ole kysymys siitä, että ihmiset haluavat lähteä baariin tai harrastuksiin itsekkäistä syistä ja kiukuttelevat, kun eivät pääse.

  Kyse on siitä, että ne kuntosalit, baarit yms. ovat todella suurelle joukolle keino tehdä elanto, jolla maksaa vuokrat, ruuat, sähköt ja muut. Ja jollei niissä käy ihmisiä, ei tule yritykselle rahaa eikä silloin ole tarvetta työntekijöille. Tästä aiheutuu konkursseja, massatyöttömyyttä ja niistä kärsii työntekijöiden lisäksi etenkin perheellisten lapset, kun vanhemmilta on viety elanto.

  Ei tässä auta nyt meuhkata että pää pois persuksesta vaan katsoa asiaa ihan oikeasti laajemmin ja yrittää löytää toimivampi ratkaisu. Tämä nykyinen malli ajaa meidät sellaiseen tilaan, että sitä ei yksinkertaisesti kestä.

  Ja kun kysyit, että ollaanko valmiita ottamaan riski hengityskoneiden määristä niin samalla voitaisiin kysyä myös, että ollaanko valmiita ottamaan riski, että konkurssien, työttömyyden ja muiden haittailmiöiden vuoksi itsemurhat, perheväkivalta, rikollisuus yms räjähtää käsiin tulevina vuosina? Enkä edes pysty kuvittelemaan millainen riski otetaan lasten ja nuorten kanssa, jotka kärsivät nykyisestä toimintamallista todella paljon.

  Ei syytellä toisia, että kenellä on pää missäkin, , vaan pyritään ymmärtämään kaikkien näkökulmia. Kukaan ei halua tappelua keskenään eikä varsinkaan huvin vuoksi vaarantaa kenenkään terveyttä. Tässä ei ole kyse välinpitämättömyydestä tai itsekkyydestä vaan siitä, että pyritään ottamaan KAIKKI huomioon ja auttamaan koko kansaa selviytymään tästä tilanteesta mahdollisimman vähillä vaurioilla.

  Ja tämä ei missään nimessä ole hyökkäys sinua kohtaan ja ymmärrän täysin sinun huolesi tehohoitopaikoista ja muista, mitä kerroit. Itse vaan olen todella huolestunut siitä, millaista tuhoa nämä todella kovat rajoitukset meille aiheuttavat.

 9. Olen järkyttynyt tästä postauksesta ja sen saamista komppaavista kommenteista.

  Meillä vaikuttajilla on myös vastuumme sen suhteen, että emme levittäisi disinformaatiota. Ennen kuin alkaa parjata maamme mediaa, suosittelen tutustumaan: https://www.jsn.fi/journalistin_ohjeet/

  Vaikka sinä sananvapauden nimissä toitottaisit mitä, tässä on meillä käynnissä globaali pandemia ja kriisi. Rajoitustoimilla ja suosituksilla pyritään turvaamaan terveydenhuollon kantokyky, vaikka se jonkun mielestä varmasti näyttäytyykin epäreiluna yksilön liikkumis- ja kokoontumisvapauden rajoittamisena.

 10. Huh huh, aikamoisia hulluja sitä kadulla saa liikkua vapaana 😀

  Kyllä mäkin oon sitä mieltä, että liiallinen vouhotus seis, mutta hei haloo. Että tää olis joku valtion salajuoni? Oikeesti, käy tutkimassa pääsi. Tai oikeastaan toivon, että saat koronan etkä mitään lievää muotoa. Voi sitten muuttua ääni kellossa.

 11. Hyvä teksti ja kommenteista huomaa hyvin, kuinka sananvapaus on kavennettu totaalisesti. Teksti osuu ja uppoaa, ihmiset kauhistuu vaan tietämättömyyttään.
  Tämä on juuri oikeanlaista kritiikkiä ja tähän tekstiin on täydet oikeudet. Kiitos!

 12. Hatunnosto! Rohkeaa puhetta ja selvästi asioista on otettu selvää.
  Näillä rajoitustoimilla ei ole mitään tekemistä koronaviruksen kanssa. Kokonaiskuolleisuus ei ole noussut tietääkseni missään maassa, mutta kuolemat kirjataan covid-19 kuolemiksi, jos henkilöllä on ollut kuukauden sisällä pos tulos. Keskustelin Italialaisen naisen kanssa, jonka läheinen sai sydänkohtauksen ja kuoli. Kuolinsyytodistuksessa luki covid-19. Sairaalasta todettiin, että hallitus on oheistanut näin. Käyvät nyt oikeutta sairaalaa vastaan oikeasta kuolintodistuksesta.

 13. Erinomainen teksti, joka laittaa ajattelemaan totuutta. Tällä hetkellä meitä ohjataan pelolla, joka on äärimmäisen tehokas tapa hallita. Toivottavasti saamme puhua vapaasti vailla sensuuria, joka valitettavasti tällä hetkellä täällä vallitsee.
  Pidetään kaikki yhtä ja tuetaan pelossa olevia. Olemme kaikki tärkeitä varsinkin nyt.

 14. Kyse on siitä kuka johtaa ja kuka on oikeassa. Minusta tässä on yksi oikeassa ja se on tehdö nyt niin kuin käsketään koska meillä on tietyt resurssit ja korona tosiaan on keskuudessamme. Ei me sitö voida tässä kieltää keneltäkään. Jos olet kärsivällä alalla niin keksi uusi yritys tai vaihda alaa niin tapahtuu muutenkin kun aika menee eteenpäin, joku ei vain tuota enään syystä että ihmiaten ostaminen on muutenkin siirtynyt nettiin. Nyt se on enemmän netissä eli sinne hommat pystyyb viimeistään. Tehdään verkossa töitä. Ei kaikessa tarvi olla kasvokkain. Toki jos on yksi ainoa tapa tehdä töitä niin kai niitä tukia jaettiin juurikin. Toki harmi että korona tuli mutta eikai siitä terveydenhuoltoa voi syyttää!?!? Se vielä kärsii siitä eniten jos emme usko.

 15. surullinen hoitaja: Olen tosissani. Tunnen monia sairaanhoitajia ja olen jutellut heidän työstä koronan keskellä. Sairaalat kautta maailman ovat olleet tyhjillään ja monet niistä menevät konkurssiin tämän takia, kun he ovat sulkeneet kaikkea muuta hoitoa tarvitsevat ulos, jotta mahdollisille koronapotilaille olisi tilaa (joita ei sitten koskaan tullutkaan). Koronaviruksia on ollut vuosikymmeniä ja ne muuntuvat jatkuvasti. Olen lukenut keväällä uutisia Italiasta ja olen kuunnellut myös italialaisten lääkäreiden sensuroimattomat kommentit. Ne ovat hyvin erilaisia kuin uutisten vääristellyt tiedot.

  123423: Kaikkea hyvää sinulle <3

  Enni: Kiitos! Rakkautta ja rauhaa sinnekin!

  M: Kiitos itsellesi!

  Valo voittaa: Kiitos tuesta!

  Laura: Kiva kuulla. Kiitos!

  pintanaarmu: Kiitos! Hyviä pointteja sulla!

  Hanna: Ennuste on eri asia kuin toteutunut tilanne. Nyt tehtyjen ennusteiden pohjalla on positiivisten PCR testitulosten lisääntyminen. Testaaminen on lisääntynyt ensimmäisestä aallosta merkittävästi. Kuolemat eivät ole.

  Riina: Kerro toki, mikä on mielestäsi tekstissä disinformaatiota, niin keskustellaan. Maailmalla on jo käytössä todella rajuja rajoitustoimia, joilla ei ole terveydenhuollon kantokyvyn kanssa enää mitään tekemistä. Ja koska ohjeistus tulee yhdestä ja samasta paikasta, tulee rajummat rajoitustoimet todennäköisesti Suomeenkin, jos sen sallimme.

  Janita: En tiedä mistä sait päähäsi, että tämä olisi valtion salajuoni. Ymmärrän, että oman uskomusjärjestelmän haastaminen aiheuttaa voimakkaita tunteita. Kaikkea hyvää sinullekin!

  Realisti: Joo, tämä taisi osua monelle herkkään kohtaan. Kiitos!
  Tuuli: Kiitos! 100 prosenttisesti sama mieltä <3

 16. Vielä kun olisi lähteitä merkitty. Ilman lähteitä medialukutaitoinen lukija toteaa, että olet yksi salaliittoteoriitikoista. Se että on lähteet tuberkuloosin esiintymään tai WHO:n sivuun todistaa vain promillen väittämistäsi. Älkää hyvät ihmiset uskoko tälläistä ihmistä, koulusta asti on aina opetettu lähdekritiikkiä. Nyt on korkea aika pistää tuo taito käyttöön!

 17. Satu: Kiitos! Olen näitä asioita tutkinut viimeiset kymmenen vuotta, että en ihan kevyin perustein näistä lähtisi kirjoittelemaan. Nyt koronan myötä sensuuri on mennyt niin valtavaksi, että tämä on vain yksinkertaisesti nostettava keskusteluun.

  Olemme sodassa: Hyviä pointteja sinulla! Jos jokin teema ei kestä avointa keskustelua ja kriittistä arviointia, niin siinä kohtaa täytyy olla valppaana.

  Remppa: Kiitos, olen täysin samaa mieltä!

  Shunnye: Kiitos viisaista sanoista!

  Anna: Ei kai tässä terveydenhuoltoa kukaan olekaan syyttelemässä?

  Valoa tunnelin päässä: Kiitos itsellesi! Toivoa on!

  Miikka: Kiitos!

  MISSÄ LÄHTEET?!?!: Olet oikeassa, että lähdekritiikki on tärkeä asia. Ja olet oikeassa, että älkää kukaan uskoko sokeasti minua vaan etsikää tiedot itse käsiinne. Olen vain näyttämässä tietä. Jokaisen pitää nämä oivaltaa itse.
  Kaivatko itse valtamedioiden koronauutisten lähteet esille vai uskotko niitä ilman omaa selvitystyötä? Onko sinulla jokin tietty väittämä tekstissäni, mihin haluaisit lähteen?
  Perehdy vaikka ensin seuraaviin henkilöihin ja heidän viestiinsä: Dr. Heiko Schöning ja ACU järjestö, Dr. Reiner Fuellmich, Robert Kennedy Jr. ja Children’s Health Defence järjestö.
  Oikeilla hakutermeillä ja puolueettomien hakukoneiden kautta tehdyillä hauilla pääset eteenpäin. Pelkästään viimeisen 6 kuukauden aikana olen kahlannut tuhansia lähteitä läpi, joiden perusteella olen luonut oman käsitykseni tilanteesta. En voi mitenkään kiteyttää kaikkea tuota yhteen blogitekstiin tai toimittaa kaiken kattavaa lähdeluetteloa, varsinkin kun tuona aikana valtaosa paljastuksista on jo sensuroitu.

 18. Loistava kirjoitus. Ja muistakaa nyt, että rokotevaurioita ei koskaan myönnetä rokotteesta johtuvaksi eikä raha korvaa terveyttä. Eikä tosiaan ole hoitajilla ahdinkoa nykyään. Kiire siellä on, muttei koronan takia.

 19. Hei! Hyvä kirjoitus ja olen samaa mieltä kanssasi. Lähtökohtaisesti on jo ongelmallista, että koronavirusta ei ole pystytty eristämään. PCR-testi ei pysty todentamaan onko testattavalla kyseistä virusta. Eli positiivinen testitulos on hyvin suurella todennäköisyydellä väärä positiivinen tulos. Näin sanoo siis testin kehittänyt henkilö (en nyt muista nimeä tähän). Kaikki hysteria ja paniikki maailmassa perustuu siis valheellisiin testituloksiin. Onneksi yhä useampi henkilö on alkanut ajatella omilla aivoillaan…ja ymmärtää lopulta verhon takana piilevän totuuden. Totuuden, jota valtamedia ja poliittinen johto tällä hetkellä eivät suostu myöntämään. Hyvällä asialla olet❤

 20. Hei Ramon
  Mahtavaa että kirjoitat ja tuot esille tärkeitä asioita. Itsellä mietinnässä samat asiat sekä monia muitakin, jotka liittyvät koronatoimiin ja sen vaikutukseen.

  Olen huolissani ihmisten terveydestä, kun he käyttävät maskia ja ovat ilman kontakteja. Tässä hysterisoinnissa unohtuu täysin oma terveys, keho ja immuunipuolustus. Sekä siitä että maskien käyttöä on alettu toteuttamaan (hoitajilla) päiväkodeissa ja (opettajilla) kouluissa. Mitä tämä aiheuttaa lasten tunnepuolen kehitykselle ja esimerkiksi pienten lasten puheen opettelulle? Valitettavasti lasten hätä on yleisesti lisääntynyt (esim koronapuhelin). Olen harmissani että lasten harrastustoiminta laitettiin taas tauolle ilman mitään näyttöä (tästä sain tilastoa). Tämä aiheuttaa lapsille ja nuorille vain ememmän haittaa. Puhumattakaan mielenterveysongelmista ja perheväkivallasta. Tilanne on vasta aluillaan, kun konkurssisumahan alkaa vasta tammi-helmikuussa. Mitä silloin on tulossa?

  Toivottavasti kirjoituksesi avaa silmiä tai edes herättää kiinnostusta ottamaan asiosta selvää. Toivottavasti voimme puhua näistä asioista avoimesti.

  Hyvää talvea!

 21. Niina E.: Kiitos! Olen samaa mieltä sananvapaudesta. Tottakai blogivaikuttajilla on myös vastuu, että ihan mitä tahansa ei voi sananvapauden nimissä julistaa, siksi olen tähän tekstiin valinnut hyvin tarkkaan sanani.

  Suomalainen: Hyvä homma, kiitos!

  Hoitaja: Kiitos! Kyllä, ja nyt kun rokote on kehitelty näin nopeasti, piilee siinä monia riskejä ja mahdollisia haittoja, jotka saattavat ilmetä vasta esimerkiksi vuoden päästä. Kannattanee perehtyä ensin hyvin tarkasti rokotteen tuoteselosteeseen, jos sellaisen ottamista harkitsee.

  Ulla: Kiitos! Toinen kuva ylhäältä -> Kary Mullis, PCR testin kehittäjä. Tämän linkin sain THL:n / WHO:n Jussi Sanelta, kun kysyin häneltä, onko virus eristetty Suomessa: https://www.eurosurveillance.org/content/10.2807/1560-7917.ES.2020.25.11.2000266
  Siinä tosin todetaan, että viruksen eristämiseen on käytetty RT-PCR menetelmää, eli samaista RNA:n monistamista kuin yleisesti käytössä olevat koronatestitkin tekevät. Laitoin Jussille äsken vielä lisätietopyynnön, josko hän selventäisi asiaa.

 22. Ei ihme, että korona leviää edelleen, kun lukee näitä kommentteja.

  Ja nyt täällä jo asiasta täysin tietämättömät alkaa kertoa “totuuksia” koronatestauksesta. Huh heijaa. Ihan vaan tiedoksi, että ei mitään PCR-testiä kehitetä ja tempasta tyhjästä ilmasta.

  Foliohattuja vaan teille kaikille.

 23. Project Veritas salakuunteli CNN pomon Jeff Zuckerin keskusteluja 2kk ajalta että miten he juonivat uutiset. Medialla ei ole mitään journalistista etiikkaa jäljellä vaan se on pelkkää “manufactured consent” aivan kuten Noam Chomsky sanoi.

  Kannattaa tsekata miten uutiset oikeasti luodaan. Pelkkää kansan ohjailua, epädemokraattisin keinoin ei äänestetyn idiootin toimesta. (Käyttäisin mielellään kovempaakin kuvausta.)

  https://www.thedailybeast.com/project-veritas-new-cnn-bombshell-is-that-jeff-zucker-thinks-rudy-giuliani-is-crazy

 24. Erinomainen kirjoitus.

  Hyvä että on ihmisiä jotka näkevät tämän valheen läpi.

  Toivottavasti mahdollisimman moni alkaisi ajattelemaan kriittisesti ja alkaisi kyseenalaistamaan elämäämme muutenkin tänä aikana.

  Kaikki rokotteet ovat olleet pelkkää valetta. Pitkälti niiden takia neurologiset sairaudet lisääntyneet tramaattisesti kuten adhd, autismi ym. Tietyt aineet rokotteissa mm. alumiini kulkeutuu aivojen suojaaman aivonesteen läpi. Löytyy tokentube.net hyviä dokkareita näistä kertomaan.

  Elämme valheessa.

 25. Inka: Kiitos kommentistasi! Hyviä huomiota!

  N.: Kiva juttu!

  Janita: Kertoisitko ystävällisesti sinun totuutesi PCR testeistä? Tästä pandemiasta on vihjailtu jo kauan ennen sen alkua. Suosittelen sinulle (ja kaikille muillekin) katsomaan Plandemic – indoctornation, niin se saattaa avata silmiäsi lisää. https://freedomplatform.tv/plandemic-indoctornation-world-premiere/

  DM: Kiitos kommentistasi! Näitä juttuja on paljon.

  Lauri: Kiitos! Tokentube, lbry ja bitchute kasvaa koko ajan, koska YouTube sensuroi nykyisin erittäin nopeasti valtavirran narratiivia kyseenalaistavat videot, vaikka niissä olisi faktaa ja dataa aitojen asiantuntijoiden esittelemänä.

 26. huihai: Luitko alkuperäisen tutkimuksen? Tiedätkö mikä ero on kausaliteetillä ja korrelaatiolla?

  Muutamia poimintoja tuosta tutkimuksesta:

  “We obtain a synthetic control group that closely follows the COVID-19 trend before the introduction of mandatory masks in Jena.”

  “Our findings can be aligned with earlier evidence on face masks, public health measures, and the epidemic spread of COVID-19, although consolidated scientific knowledge is limited”

  ” nonclinical evidence on the effectiveness of face masks is still largely missing.”

  ” “no randomized control trials on the use of masks … has been published.” The study which is “the most relevant paper” for ref. 11 is one that analyzed “exhaled breath and coughs of children and adults with acute respiratory illness” (ref. 12, p. 676), that is, used a clinical setting. Concerning the effect of masks on community transmissions, the survey needs to rely on pre–COVID-19 studies.”

  “The population in this pioneer region might have reacted very strongly to the mandatory introduction of face masks by taking the other imposed public health measures and hygiene rules (washing hands, limiting interactions, staying at home more, etc.) more seriously.”

  Saksan Jenassa seurattiin ihmisiä 20 päivää huhtikuussa 2020. Siihen aikaan Saksassa paistaa aurinko jo melko hyvin, jolla on vaikutus ihmisten D-vitamiini tasoihin, jolla on vaikutus immuniteettiin. Katsokaapa tilanne nyt Saksassa, kun lähes kaikkialla siellä on maskipakko. Aika hurjia tapauslukuja kesän jälkeen siellä. Toimiiko maskit siis vain aurinkoisena aikana? Tämän tutkimuksen verrokkiryhmä oli “synteettinen”, eli arvio, joka perustu ennen huhtikuuta olevaan aikaan. Jos Jenassa olisi verrattu maskia käyttäneitä samanaikaisesti niihin ihmisiin, jotka eivät käyttäneet Jenassa maskia, niin tuosta tutkimuksesta olisi voinut saanut validiakin dataa irti.

  Kannustan kaikkia menemään aina itse lähteeseen ja opettelemaan lukemaan tutkimustietoa, niin ei tarvitse olla keltaisen lehdistön tulkintojen varassa.

 27. NiinaK: Hei! En vastaa henkilökohtaisiin kysymyksiin. Suosittelen kaikkia ottamaan selvää siitä, mitä maskit suojaavat ja mitä eivät. Olen itsekin kirjoittanut niistä aikaisemmissa Koronahysteria postauksissa. Tutkimuksiakin on pilvin pimein, mutta yhteenkään laadukkaaseen sellaiseen en ole törmännyt, jossa tutkittaisiin maskin käytön hyötyä koronan leviämisessä, jossa vertailuryhmänä olisi ei maskia käyttävät samalta alueelta ja samalta ajalta.

 28. “En vastaa henkilökohtaisiin kysymyksiin.”

  Sanoisin, että tässä kohtaa lukijoiden pitäisi huolestua. Kuka tahansa voi internetin ihmemaailmassa esiintyä aivan kenenä tahansa ja levittää myös haitallista tietoa.

  Kehotat myös lukijoita muodostamaan oman kuvansa todellisuudesta. Nykypäivänä tämä on äärimmäisen helppoa ja omia perusolettamuksia tukevaa tietoa on internet pullollaan. Miksi edes vaivaudumme maksamaan veroja, elämään yhteiskunnissa ja työskentelemään, jos voimme kuitenkin bloggaajien “tietämyksen” perusteella muodostaa oman todellisuutemme ja totuutemme.

 29. Kriitikko: Miksi lukijoiden pitäisi huolestua, jos en vastaa henkilökohtaisiin kommentteihin? Olet aivan oikeassa, että netissä voi levittää paljon väärää tietoa. Valitettavasti tätä tehdään myös siksi, että ihmisiä pyritään hämmentämään ja saamaan heidät kinastelemaan keskenään. Hajota ja hallitse. Yksi hyvä esimerkki on anonyymit fact checkerit, jotka ovat lisääntyneet sosiaalisissa medioissa kumoamassa valtavirran narratiivia haastavia väittämiä koronasta. Miten ihmeessä anonyymi faktan tarkistaja voi todeta lääkärin tekemän kliinisen intervention kautta tulevan havainnon vääräksi tiedoksi? C-vitamiinia esimerkiksi on käytetty menestyneesti iv-hoitoina maailmalla koronaa vastaan. Malarialääkkeellä on parannettu ihmisiä koronasta. Lääkärit ovat tehneet havaintoja, että ensimmäisen aallon aikana koronapotilaita on hoidettu virheellisesti hengityskoneiden avulla. Nämä kaikki on kumottu faktan tarkistajien toimesta.

  Jokaisen pitää itse löytää nämä asiat ja huomata valheet, joita meille tuputetaan. Tottakai pitää olla jatkuvasti kriittinen tutkiessaan asioita, eikä koko totuutta pysty luomaan yhden tai muutaman blogitekstin perusteella. Olen antanut paljon vihjeitä tässä ja aikaisemmissa postauksissa.

  Tulkaa todistamaan minut vääräksi. Keskustelen mielelläni ja olen valmis muuttamaan oman kantani, jos evidenssi on kiistatonta. En tosin anna kauheasti arvoa anonyymeille räyhääjille, jotka eivät kykene perustelemaan kommenttejaan, eivätkä jatka keskustelua avausräksytyksensä jälkeen.

Vastaa