Koronahysteria: tilastoista, rokotteista ja rajoitteiden tarpeellisuudesta

Tehdään heti alkuun muutama asia selväksi: en ole rokotevastainen ihminen, vaikka puhun tai kirjoitan rokotteista kriittiseen sävyyn. Vähän sama asia, jos joku suosii luomuruokaa ja kritisoi myrkyllisten kemikaalien käyttöä maanviljelyssä, niin ei se tee hänestä ruokavastaista ihmistä. Peräänkuulutan rokotteiden kohdalla niiden turvallisuutta ja tehokkuutta.

Tämän tekstin tarkoitus on herätellä ihmisiä itse ottamaan selvää asioista, kyselemään kysymyksiä, ja olemaan kriittisiä. Kriittisyys ei tarkoita asioiden vastustamista vaan se tarkoittaa kyseenalaistamista, haastamista ja perusteluiden, näytön ja selitysten vaatimista.

Rokotteiden lyhyt historia

Rokotteiden historia on varsin ristiriitainen. Siellä on monta mielenkiintoista käännekohtaa, mutta otan tähän tekstiin käsittelyyn vasta 1980-luvun puolesta välistä jenkeistä alkavan historian. National Childhood Injury Vaccination Act of 1986 (https://www.nvic.org/injury-compensation/origihanlaw.aspx) todisti, että rokotukset aiheuttavat haittoja ja kuolemia ja sitä varten perustettiin erillinen National Vaccine Injury Compensation Program -ohjelma (https://www.hrsa.gov/vaccine-compensation/index.html), joka maksaa korvauksia rokotehaitoista. Koska rokotevalmistajat tiedostivat, että rokotteiden kehittäminen on hyvin työlästä ja kallista, mutta myös sen, että he eivät kykene tekemään niistä riittävän turvallisia, he uhkasivat lopettaa rokotteiden valmistamisen kokonaan, jos heille ei annettaisi vastuunvapautusta.

Vuonna 1987 tämä syytesuoja lanseerattiinkin sitten, jossa todetaan: ” Mikään rokotteen valmistaja ei ole vastuussa siviilioikeudellisessa kanteessa vahingoista, jotka johtuvat rokotteeseen liittyvästä vammasta tai kuolemasta, joka liittyy rokotteen antamiseen 1. lokakuuta 1988 jälkeen, jos vamma tai kuolema johtui sivuvaikutuksista, jotka olivat väistämättömiä, vaikka rokote oli asianmukaisesti valmisteltu ja siihen liittyi asianmukaiset ohjeet ja varoitukset.” 42 U.S. Code § 300aa–22 (https://uscode.house.gov/view.xhtml?req=granuleid:USC-prelim-title42-section300aa-22&num=0&edition=prelim)

rokote

Tämän jälkeen rokotevalmistajat tajusivat hyvin nopeasti, että heille tarjoutui loistava rakonen tehdä miljardibisnes rokotteista, koska heillä ei mennyt enää niin suurta osaa tuotoista rokotehaittojen korvausvaatimuksiin. Ja kaikista paras tuotto tulee tietenkin niistä rokotteista, jotka pääsevät kansalliseen rokotusohjelmaan. Siitä lähtien on rokoteohjelmiin tasaisin väliajoin lisätty uusia rahasampoja. Tällä hetkellä rokotteet ovat 60 miljardin bisnes.

Koronavirukseen rokoteko?

Anu Kantele, Helsingin yliopiston infektiosairauksien professori ja Meilahden Rokotetutkimuskeskus MeVacin johtaja kertoo (https://www.rokotustieto.fi/uutiset/miten-rokotteita-kehitetaan), että tavallisesti rokotteen kehittämiseen menee 10-25 vuotta ja että poikkeusoloissa joudutaan karsimaan useita vaiheita, jotta rokote saataisiin nopeammin markkinoille. Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHO:n vastaava johtaja, on todennut, että on todennäköistä, että koronarokote olisi valmis 18 kuukauden päästä. Mitäköhän kaikkia vaiheita kehittelyssä meinataan ohittaa?

Covid-19 (SARS-CoV-2) on järjestyksessään jo kolmas koronaviruksen aiheuttama epidemia/pandemia. Vuonna 2002 SARS (SARS-CoV) epidemiaan yritettiin kehittää rokotusta, mutta siinä epäonnistuttiin (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3371787/). Vuoden 2012 MERS (MERS-CoV) epidemia syntyi siitä, kun 2002 vuoden SARSiin yritettiin kehittää rokotetta, mutta se karkasi labrasta ihmisten ilmoille. 2002-2012 vuosina kehitettiin 30 eri rokotetta SARSiin, joista 4 valittiin eläinkokeita varten. Fretit, koe-eläimet, kehittivät hyvän vasta-ainereaktion rokotteelle ja kaikki näytti aluksi hyvältä, mutta kun fretit altistettiin koronavirukselle rokotuksen jälkeen, kehittyi niille vakava infektio ja ne kuolivat. Tutkijoiden mukaan koe-eläimille ei kehittynytkään neutralisoivia vasta-aineita vaan sitoutuvia vasta-aineita (binding antibodies), jotka saavat taudinaiheuttajan sitoutumaan reseptoreihin erittäin tehokkaasti. Tämä tekee tilanteesta paljon vaarallisemman kuin taudinaiheuttajan kohtaaminen rokottamatta. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4634784/). Koronavirukseen on hankala kehittää toimivaa rokotetta, koska virus muuntuu jatkuvasti. Tälläkin hetkellä meillä on useampi koronavirus jylläämässä maailmalla.

virus

Rokotteiden toimivuutta arvioidaan sen kyvyllä muodostaa ihmiselle vasta-aineita. Kaikille ei kuitenkaan muodostu vasta-aineita rokotteista ja toisaalta, vaikka vasta-aineita muodostuisikin, ei se ole tae immuniteetistä rokotettavaa sairautta kohtaan.

Otetaan vertailuun kausi-influenssa rokote, jota on ollut markkinoilla noin 40 vuotta (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/tietoa-rokotuksista/kansallinen-rokotusohjelma/milloin-eri-rokotukset-ovat-alkaneet-suomessa-) . Sen teho on Cochranen (https://www.cochrane.org/CD001269/ARI_vaccines-prevent-influenza-healthy-adults) arvion mukaa vain vähäinen. 71 ihmistä tulisi rokotuttaa, jotta voitaisiin vähentää yksi sairastuminen influenssaan. Kausi-influenssarokotteen teho on siis vaivaiset 1,4%. Miten voidaan olettaa, että koronarokotteesta tulee yhtään tämän tehokkaampi? Ja ihan vain muistutukseksi, että kausi-influenssarokotteesta huolimatta, sairastuu 3-5 miljoonaa ihmistä kausi-influenssaan ja 290.000 – 650.000 ihmistä kuolee vuosittain siihen. (https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/influenza-(seasonal) )

Miten Bill Gates liittyy rokoteagendaan?

Tässä vaiheessa en voi kuin ihmetellä suomalaisen journalismin selkärangattomuutta. Tein hesarin, maikkarin ja ylen uutissivujen kautta haun Bill Gatesiin liittyviin uutisiin ja löysin vain kaksi, jotka liittyvät jollain tavalla koronaan. Maikkari uutisoi 20.3.2020 (https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/bill-gates-varoitti-koronan-kaltaisesta-katastrofista-jo-vuonns-2015-10-miljoonaa-ihmista-kuolee-virukseen-sotaa-todennakoisemmin-emme-ole-valmiita/7767620) siitä, miten Gates varoitteli jo vuonna 2015 pitämässään Ted-talkissa tästä epidemiasta. Yle uutisoi 29.4.2020 (https://yle.fi/uutiset/3-11328342) siitä, miten Gates rahoittaa Tampereen yliopiston tekemään koronatutkimusta Länsi-Afrikan Malissa. Tärkeimmät uutiset ovat jääneet kokonaan julkaisematta! Jos siis suomalaiset eivät seuraa ulkomaalaisia medioita lainkaan, ei heillä ole hajuakaan, mitä kaikkea Gates on viime aikoina heitellyt ilmoille. Jos jotain hyvää pitäisi miehestä sanoa, niin hän on ainakin erittäin avoimesti kertonut suunnitelmistaan.

Tehkää hyvät lukijat omat johtopäätökset tilanteesta ja etsikää hakukoneilla tietoa ID2020:sta, Event201:sta, Bill ja Melinda Gates säätiön rahoittamista tahoista ja videoita Bill Gatesin haastatteluista, joissa hän avoimesti kertoo suunnitelmistaan tai vilkaiskaa vaikka hänen IG tiliään @thisisbillgates ja viimeisimpien postausten kommentteja. Perehtykää hyvät ihmiset hänen tekemiinsä rokotustutkimuksiin Afrikassa ja arvioikaa, että onko tämä ”hyväntekijä” luotettavan oloinen kaveri sanelemaan koko maailman rokotepolitiikkaa. En linkitä tässä kohtaan mitään lähteitä, sillä monilla alustoilla on parhaillaan ennennäkemättömän laaja sensurointikampanja käynnissä, jossa virallista narratiivia haastavaa sisältöä poistetaan koko ajan.

Muutama huomio COVID-19 testaamisesta

SARS-CoV-2 virus on eristetty ensimmäistä kertaa maaliskuun 2020 alussa Italiassa tämän uutisen (https://www.express.co.uk/news/science/1249449/Coronavirus-news-scientists-isolate-Italy-strain-COVID19-latest-coronavirus-update) mukaan ja Kanadassa tämän uutisen (https://www.independent.co.uk/news/science/coronavirus-covid-19-virus-isolate-canada-scientists-mutations-strains-a9399226.html) mukaan. Osallistuin 6.5.2020 THL järjestämään webinaariin #faktaakoronasta, jossa Jussi Sane THL:stä totesi, että virus olisi myös eristetty Suomessakin (28:20 minuutin kohdalla tässä tallenteessa https://www.youtube.com/watch?v=EONfL3T5Odk&feature=youtu.be) Ihmettelen suuresti, miksi tästä asiasta ei löydy mitään uutista? Yritin kysyä lisää asiasta THL:stä, kuten kirjoitin edellisessä postauksessani (https://readysteadyflow.vaikuttajamedia.fi/2020/05/06/kysymykset-thllle-koronasta/), mutta en ole tähän päivään mennessä saanut vielä vastausta kysymyksiini.

Ihmettelen tässä tekstissä vielä toistamiseen, että jos viruksen rakennetta ei ole tunnettu ennen maaliskuun 2020 alkua, niin miten ihmeessä se on voitu sitä ennen luotettavasti todeta testein ihmisistä? THL kertoo lisää testeistään tällä sivulla (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19/koronaviruksen-covid-19-laboratoriotutkimukset). Ainakin FDA:n mukaa COVID-19 testeissä testataan ihmisen limakalvoilta löytyvää koronaviruksen RNA osaa. (https://www.fda.gov/media/136355/download) Tämän tutkimuksen mukaan koronatestin on osoitettu antavan jopa 80% vääriä positiivisia (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=32133832). Voiko tästä vetää johtopäätöksen, että tästä ei ole uutisoitu tahallaan, jotta vältettäisiin hankalat kysymykset?

Ovatko rajoitukset ja maailmantalouden romahduttamien olleet perusteltuja?

Ennen kuin oli mitään koronatilastoja saatavilla, tehtiin koronaan liittyvät päätökset rajoituksista muutamien arvioiden perusteilla. Tässä kohtaa saattekin kotiläksyksi etsiä ensimmäisten arvioiden tahojen nimet ja sitten katsokaa vielä, että kuka näitä tahoja rahoittaa.

Aluksi varauduttiin niin sanotusti siis pahimpaan mahdolliseen skenaarioon. Ja ennen kuin joku innostuu siellä päässä kommentoimaan, että kun rajoitukset, niin xyz… On olemassa arvioita skenaarioista ilman rajoituksia ja rajoitusten kanssa ja ne kaikki ovat olleet aikalailla pielessä. Sitä mukaan, kun tilastoja alkoi syntymään, tehtiin alustaviin arvioihin vain pieniä korjausliikkeitä. Ja kun tilanne näytti menevän liian hyvin arvioihin verrattuna, tarvittiin kuolematilastoihin keinotekoisesti lisää lukuja, jotta rajoituksia voitiin edelleen pitää perusteltuina (https://www.cdc.gov/nchs/data/nvss/vsrg/vsrg03-508.pdf).

Jenkkien Kern Countyn Dr. Erickson kollegoineen astuivat kameroiden eteen pressetilaisuuteen perkamaan tilastoja 22.4.2020. He olivat itse testanneet 5.213 ihmistä, joista oli 340 positiivisia koronalle (6,5%). Koko Kalifornian alueella oli ennen haastattelua (22.4.2020) tehty 280.900 testiä, joista 33.865 oli positiivisia, eli 12% oli sairastunut koronaan testatuista. Muistakaa, että ensimmäiset arviot koronasta olivat, että se tulisi tappamaan miljoonia ihmisiä. Kaliforniassa oli haastattelun aikoihin 1227 raportoitua koronakuolemaa. Kaliforniassa on vajaa 5 miljoonaa asukasta, eli todennäköisyys kuolla koronaan oli siis todellisuudessa 0,02%. Dr. Erickson huomautti vielä, että 96% ihmisistä, jotka sairastuivat koronaan, parantuivat siitä ilman komplikaatioita. Näitä tilastoja ei ollut saatavilla, kun ensimmäiset arviot koronasta tehtiin.

lukko

Dr. Erickson kertoi haastattelussaan vertailun vuoksi Espanjankin tilanteesta. Koronatestien perusteella 22% olivat positiivisia, Espanjassa on 47 miljoonaa asukasta, joka tarkoittaa 10 miljoonaa koronatapausta suhteutettuna koko väestöön. Espanjassa oli siihen aikaan kuollut noin 21.000 ihmistä, joka tarkoittaa koko väestöön suhteutettuna, että Espanjassa kuolee 0,015% koronaan (ja 90% todennäköisyydellä espanjalainen parantuu koronasta ilman komplikaatioita ja sairaalahoitoa). Verrataan vielä Ruotsiin, jossa ei ole tehty suuria rajoituksia. Ruotsissa oli haastattelun aikoihin noin 15.000 koronatapausta, testejä oli tehty noin 75.000, eli esiintyvyys oli 21%:n luokkaa. Ruotsissa on 10,4 miljoonaa asukasta. Suhteutettuna asukaslukuun se tarkoittaa 2 miljoonaan koronatartuntaa. Siis maassa, joka ei käytännössä rajoittanut mitään koronan takia! Korona kuolemia oli 1.765, eli Ruotsissa oli 0,016% todennäköisyys kuolla koronaan. ILMAN MITÄÄN RAJOITUKSIA! Tämä haastattelu videoitiin, mutta sitä ei koskaan julkaistu valtamediassa ja se sensuroidaan jatkuvasti YouTubessa. Nämä ovat onneksi lukuja, jotka jokainen pystyy itse tarkastamaan tilastoista. Täältä löydät ajankohtaiset (https://www.worldometers.info/coronavirus/). Herää kysymys, että miksi rajoituksia ei alettu purkamaan nopeammin, kun koronatilastoja alkoi kertymään ja todellisuus valkenemaan?

10 thoughts on “Koronahysteria: tilastoista, rokotteista ja rajoitteiden tarpeellisuudesta

 1. Kiitos Miriam!

  Ei voi kuin ihmetellä tässä tilanteessa, miten helposti monet ihmiset luopuvat vapaudestaan tai voisiko sanoa vapauden illuusiosta. Toisaalta harvaa kiinnostaa nykyisin totuuskaan enää. Omaa ajattelua ei käytetä ja uskotaan kaikki, mikä tulee virallisista kanavista.

  Onneksi on myös yhä enenemässä määrin niitä, jotka kyseenalaistavat asioita. Vain näin pysymme jatkossakin edes jollain tavalla vapaina ja pääsemme lähemmäksi totuutta.

  Kaikkea hyvää sinulle!

 2. Moikka Samu, kiitos kun korjasit.
  Kuuntelin juuri äsken tuon haastattelun uudestaan ja tässä Dr. Ericksonin suora lainaus:
  “…12% positives. We have 39,5 million people, if we just take a basic calculation and extrapolate that out, that equates to about 4,7 million cases throughout the State of California… we have seen 1227 deaths in the state of California with the possible incidence or prevalence of 4,7 million, that means we have a 0,03% chance of dying from Covid-19 in the state of California.”
  Olin siis referoinut haastattelun väärin. Loppulos, eli kuolleisuus-% on tässä kuitenkin se olennainen asia. World of meters -sivulta, jonka linkkasin, voit tarkastaa kaikki ajankohtaiset luvut.

 3. Hyvää tilastojen avaamista. Yhtä asiaa ihmettelen. Miten ruotsissa kuolleiden määrä oli alkukesästä n 10 kertainen suomeen verrattuna.. En nykytilannetta tarkistanut, mutta vaikutti silloin ainakin että rajoitukset tepsi.

 4. Kiitos TAO kommentistasi. Jos laitat linkkiä tilastoihin, joihin viittaat, niin osaisin tarkemmin vastata kysymykseesi.

  Tässä täytyy myös muistaa erottaa ne, ketkä kuolevat koronaan niistä, jotka kuolevat positiivisen koronatestin kanssa. Valtaosa kuolleista ovat olleet ikäihmisiä, joilla on kaksi tai useampi perussairaus. Siis niitä, jotka olisivat olleet joka tapauksessa kuolemassa pian.

 5. Hei Esteri, uskon, että tilanne muuttuu pian ja ihmiset huomaavat valtavirtamedian valheet yhä herkemmin. Tieto on nyt kaikkien saatavilla ja kuka vaan voi itse tarkastaa asioiden taustat ja etsiä ne faktat, jotka jätetään tarkoituksellisesti kertomatta.

 6. Kiitos asiallisesta ja hyvästä kirjoituksesta!.
  Olen tässä yrittänyt löytää tältä sivustolta (?) artikkelia :Näistä asioista sinulle ei ehkä kerrota neuvolassa rokotteista. Voiko joku joka tietää laittaa infoa. KIITOS!

Vastaa