Pienet suolaiset herkut viikonlopulle tai arkeen: vegaaniset ja gluteenittomat muffinit

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Hei tyypit siellä! Mietitkö jotakin pientä herkkua viikonlopulle tai arki-iltaa sulostuttamaan? Ehkä näitä voisi syödä myös aamupalalla…? Tässä on herkullinen suolaisten muffinien ohje – tee ja herkuttele silloin, kun se sinulle sopii 🙂

Suolaiset muffinit (maidoton, gluteeniton, vegaani)

2dl maustamatonta kasvisjukurttia (esimerkiksi kaura- tai -kookosjukurttia)

1dl kaurakermaa

100g rasvaa tai öljyä (esimerkiksi kookosöljyä tai gheetä, huom: jos käytät gheetä, ohje ei ole vegaaninen)

3dl gluteenittomia jauhoja (esimerkiksi 1dl kaurajauhoja ja 2dl tattarijauhoja)

0,5dl kaurahiutaleita

2rkl tapiokatärkkelystä

1tl leivinjauhetta

2tl psylliumia

noin 130g Violife-juustoa raasteena

150g aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten jukurtti, kerma ja öljy, sekä viimeiseksi tomaatit ja juusto. Sekoita hyvin. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. (Jos haluat, koristele muffinit ennen uuniin laittamista parilla aurinkokuivatun tomaatin palalla.)

Upeaa sunnuntaita kaikille!

// Emmi

Saatat tykätä myös näistä artikkeleista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.