Saanko esitellä: amarantti ja amaranttikeksit!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Tiedättekö te, mitä amarantti on? Se on siemenkasvi, jota voidaan käyttää “tavallisten” viljojen tapaan. Amarantti sisältää suhteellisen paljon proteiinia (15%!), ja se on erityisen ravinnerikas (se sisältää paljon rautaa, fosforia, magnesiumia, seleeniä, sinkkiä, kaliumia, folaattia, B6:ta, metioniinia, lysiinia – wau!).

Amaranttia voi soveltaa monipuolisesti: siitä voi tehdä ruokaan lisukkeen tai lisätä sitä ruokiin mukaan. Amarantista voi tehdä puuroa tai pop-amarantteja (poppareiden korvaajia). Mutta amaranttia voi käyttää myös leivontaan, kuten me käytimme kekseihin. Nämä keksit ovat herkullisia, täyteläisiä ja persoonallisen makuisia (ei siis mitään perusvehnäkekseiltä maistuvia, sillä amarantissa on ihana omalaatuinen, pähkinäinen makunsa!).

Me tutustuimme amaranttiin jo seitsemän vuotta sitten, silloin, kun ensimmäinen imetysdieettini alkoi ja piti keksiä uusia ruokavaihtoehtoja kokeiltavaksi. Silloin se oli todella erikoinen vilja suomalaisille, eikä kukaan lähipiirissämme ollut edes kuullut siitä aiemmin. Kannattaa antaa amarantille mahdollisuus!

Amaranttikeksit (12-16kpl)

1 kananmuna

50-75ml kookossokeria

100g gheetä

3dl amaranttihiutaleita

3/4dl teff-jauhoja

1/2tl ruokasoodaa

50ml kookoshiutaleita

ripaus suolaa

hyppysellinen bourbon-vaniljaa tai vaniljauutetta

Vatkaa muna ja sokeri kevyesti yhdessä. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää ne sitten huoneenlämpöisen gheen kanssa muna-sokeri seokseen koko ajan sekoittaen. Muotoile taikinasta leivinpaperille pienehköjä keksejä. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes keksien pinta on saanut hieman väriä.

 

Antoisia tutustumis-, leipomis- ja maisteluhetkiä! Ja energiaa uuteen viikkoon!

Saatat tykätä myös näistä artikkeleista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.