Puuron avecit

 
Minä olen kuullut lähipiiristä usein kommentteja, että puuro alkaa maistumaan aika tylsältä, kun vuosikaudet päätyy laittamaan siihen aamu- tai iltapuuroon aina samat avecit. Meillä ei ole tällaista ongelmaa, sillä meidän avekkiilista on aika pitkä! Puuro siis maistuu joka kerta herkulliselta, eikä siihen kerkiä kyllästyä, kun aina vaihtelee välillä (tai joka päivä, heh) sitä, mitä siihen upottaa. Maailmassa on kuitenkin toooosi paljon kaikkea, mikä puuroon sopii :-)! Tässä postauksessa kerron listamaisesti, että mitä kaikkea puuroon oikeasti voi tunkea – ja vieläpä niin, että se todella on sekä terveellistä että maukasta!  (Listasta ei lyödy niitä fitnesspuuron perusjuttuja: raejuustoa ja kananmunaa – ne eivät ole meidän juttu puurossa…)
Teen tästä postauksesta tarkoituksella listamaisen, sillä näitä voi yhdistellä sitten oman mielen mukaan niin, että nappaa listalta yhden, kahden, kolmen tai niin monen avecin kuin tahtoo. Varoitan, että välillä voi käydä niin, että puuro näyttää enemmän avekkilautaselta puurohiutaleilla kuin puurolta avekkien kanssa, jos oikein innostuu avekkien kanssa 😀 
Puuro on meillä yleensä jotakin näistä:
-kaura
hirssi
-riisi
Puuro tehdään veden lisäksi joihinkin näistä maidoista: 
-riisimaito
-mantelimaito
-tattarimaito
Ja ne avecit ovat jotakin (tai joitakin) näistä:
-tuoreet/pakastetut marjat (ihan kaikki käy!)
-hillot (mikä tahansa makea hillo käy!)
-kuivatut marjat (lemppareina gojimarjat, mulperimarjat ja inkamarjat)
-hedelmät (kaikki käy!)
-kuivatut hedelmät (lemppareina taatelit, aprikoosit, luumut ja rusinat)
-pähkinävoit (lemppareina maapähkinätahna, cashewtahna, parapähkinätahna)
-lisämakeutukseen hunaja, kookossokeri, stevia
-proteiinijauheet (ehdoton lemppari on Foodinin niittyheraprotsku suklaan tai vaniljan makuisena)
raakakaakaojauhe tai carobjauhe (carobjauhe soveltuu erityisesti iltapuuroon, sillä sillä ei ole piristävää vaikutusta, toisin kuin kaakaolla)
-raakasuklaapalat (nämä Foodinin suklaapalat sulatettuna puuron päälle ovat “melko” herkku…)
-pähkinät kokonaisina tai rouhittuina (lemppareina mantelit, maapähkinät, parapähkinät, cashewpähkinät, saksanpähkinät, pekaanipähkinät)
Kaikki nämä siis soveltuvat makeisiin puuroihin ja oikeastaan ihan miten tahansa keskenään mixattuna 🙂 Toivottavasti joku nappasi edes jonkun uuden idean puurohetkiinsä!
Yhteistyössä Foodinin kanssa
Olen jakanut blogissa normaalien, keitettyjen puuroreseptien lisäksi muutamia tuorepuuroreseptejä. Tässä pari:
P.S. Seuraava puuroon liittyvä postaus sisältää kirja-arvostelun uudesta upeasta Puuron uusi aika -kirjasta, joka kolahti postilaatikkooni (kiitos Atena kustannus!). Siitä siis lisää, kunhan kerkiän kirjasen kahlata ajatuksella läpi 🙂 Pysykäähän kuulolla!

Saatat tykätä myös näistä artikkeleista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.