Sata syytä hankkia tämä kirja (plus kirja-arvonta!)

Imetysdieetti? Keliakia? Gluteeniyliherkkyys? Maidoton ruokavalio? Halu tehdä terveellistä ruokaa? Kiinnostus valtavirrasta poikkeavaan ruokavalioon? Kokkausvastuu sukujuhliin, joihin tulee “ne vaikeasti syövät tyypit”? Vertaistuen tarve? Ja kaikki muutkin syyt hankkia kirja “Meidän perheen parhaaksi”. Mikä kirja se siis on?
Kuulin kirjasta ensimmäisen kerran noin vuosi sitten, kun sain pyynnön kirjoittaa kyseiseen kirjaan oman tarinani imetysdieetistäni. Innostuin kirjan ideasta välittömästi! Tämmöistä ei olekaan Suomessa (ja kirjoittajien mukaan todennäköisesti edes maailmalla) ennen julkaistu! Kirja sisältää faktaa (myös lääkärin kirjoittamana) allergioista, vauva- ja taaperoajan ruokavaliosta, imetysdieeteistä sekä ruoka-aineista. Kirjassa on myös vertaistukitarinoita imetysdieettaavista perheistä. Tämän lisäksi, ja siis pääosassa, kirja sisältää paljon todella herkullisia ruokaohjeita (niitä on lähes sata!). Kaikki ruokaohjeet ovat lehmänmaidottomia, kananmunattomia, gluteenittomia (myös kaurattomia), perunattomia, soijattomia sekä naudanlihattomia ja sokerittomia. Poisjätetyt ruuat on valittu niin, että ne sisältävät helpoimmin allergisoivat ruoka-aineet (ja tietenkin sokerin kohdalla ollaan ajateltu terveysnäkökulmaa).

Rehellisesti sanottuna: kirja on ihana! Se on kannustava, visuaalisesti erittäin kaunis, helppolukuinen ja reseptit ovat sellaisia, etteivät ne vaadi viiden tunnin keittiökikkailuja onnistuakseen. Pääasiassa kirja on siis tehty helpottamaan imetysdieettaajien arkea, mutta se ehdottomasti sopii kaikille muillekin. Kukaan, ei kukaan tarvitse oikeasti ruokavalioonsa näitä ohjeista poisjätettyjä ruoka-aineita. Ilman niitäkin saa valmistettua perin hyvää, kaunista, terveellistä ja inspiroivaa ruokaa! Jos keittiöhommista on yhtään tietoa, niin montaa ohjetta pystyy tosi helposti varioimaan ja joukossa on monipuolisesti kaikenlaisia ruokia – myös vegaaniruokia ja raakaruokia! 
Reseptejä en vielä testannut keittössäni suoraan kirjasta lukien, mutta kun tsekkasin jokaikisen reseptin läpi, voin antaa makutakuun, sillä huomasin, että ihanan reseptien kehittäjän Tuulian kanssa olemme melko samoilla linjoilla ruokien suhteen; sen verran (melkein tismalleen, hehe) samanlaista ruokaa on päätynyt myös minun keittiössäni lautaselleni kuin mitä kirjassa esitellään. 🙂 

Nyt minulla on ilo hemmotella teitä ja arpoa teille blogini virallisille lukijoille yksi kirja! Jos siis olet klikannut itsesi blogini lukijaksi (tuosta oikeasta reunasta) ja haluaisit voittaa tämän kirjan itsellesi, niin heitä kommentti tämän postauksen alle! Kirjan arvo on 34e. Arvonta-aikaa on viikko, 24.7 klo 24 asti. Otan voittajaan yhteyttä henkilökohtaisesti, joten jätähän sähköpostiosoite kommenttikenttään myös. 
Onnea arvontaan! 
p.s. Jos arpa ei suosi, niin kirjan voit ostaa Atenan verkkokaupasta. Ja jos et jaksa odotella kirjan saapumista, kannattaa kurkata Tuulian mahtava Wellberries-blogi, se on täynnä kaikkea ihanaa syötävää!

Saatat tykätä myös näistä artikkeleista

31 comments

 1. Mukana arvonnassa! Meillä on onneksi enää vain maitoallergia. Mukavaa sunnuntai-iltaa 🙂
  s.kansakoski(at)luukku.com

 2. anniina.lux@gmail.com
  Osalistuisin arvontaan. Minulla on ulkomailla asuva ystävä joka on pahasti allerginen viljoille ja kanamunille sekä pääsääntöisesti kasvisruokailee ja pähkäilee usein mitä tehdä. Toivottavasti onni suosisi häntä!
  Kiitos! A.

 3. Tämä kirja kuulostaa täydelliseltä pakkaukselta, olisi tarpeen tähän allergiaperheeseen, jossa vältellään mm. liikaa sokeria ja suositaan mahdollisimman puhdasta ruokaa. Olisi myös mahtava yllätys ja piristys pikkulapsiarkeen tälle äidille, joka rakastaa leipomista, muttei halua sairastuttaa itseään ja läheisiään meille sopimattomilla ruoka-aineilla. Siispä arvonnassa mukana ehdottomasti. 🙂 noora.torman@gmail.com

 4. Mahtavaa, että tämä blogi tuli vastaan ja kiva, kun heti pääsi osallistumaan näin mainioon arvontaan. Maistuis kyllä mullekin 🙂 Jos sposti ei jostain syystä näy niin jonna.nurminen (a) gmail.com.

 5. Tälle olisi käyttöä, ruoka-aineallergia löytyy lapseltani, itseltäni ja yllättävän monelta ystävältäkin lapsineen. Olisi kiva saada vaihtelua ruokapöydän antimiin, joten mukaan arvontaan uutena lukijana 🙂 riiti81(at)gmail.com

 6. Täältä myös mukaan arvontaan. Perheessä Keliakiaa ja lähisuvussa pähkinä-maito ja muna allergiaa..kirjastosta paljon tullut lainailtua erilaisia aiheeseen liittyviä kirjoja sekä netistä etsittyä ohjeita, kiva että ilmestyy tälläisiä kirjoja.
  annika.i@live.com

 7. Mukana. Tuollaista kirjaa olenkin itselleni etsiskellyt – moniallergikko. nallesuutari(at)nallesuutari.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.